Петима задържани при специализирана полицейска акция в Русе

0

Операцията е проведена под Окръжна прокуратура – Русе

На 16.08.2022 г. на територията на град Русе, служители от Първо РУ, Второ РУ сектори ПКП и ПИП при ОДМВРРусе, съвместно със ССТД при ОДМВРРусе под надзора на Окръжна прокуратура – Русе е проведена специализирана полицейска операция във връзка с противодействие на наркоразпространението, трафика на бежанци, разпространение на акцизни стоки без бандерол и платен акциз и престъпления против интелектуалната собственост.

В хода на операцията са задържани пет лица, както следва: М. Д. М. на 31 год. от град Русе, Т. В. С. на 24 год.  от град Русе, И. Д. М. на 42г. от град Русе, М. А. А. на 24 год.  от град Русе, и И. Р. Т. на 24 год.  от град Русе. При проведените ПСД, изразяващи се в личен обиск, претърсване и изземване на пет адреса и три автомобила са иззети общо около 3кг. суха тревна маса, реагираща при тестване с полеви наркотест на марихуана, прибори за разфасоване и разтегляне, мобилни комуникатори, преносими компютри, парични суми в лева и валута и документация.

При проверка в складово помещение, стопанисвано от търговско дружество със собственик и управител Д.И. на 43г. от град Русе, са установени голям брой артикули – анцузи, грейки и зимни якета, носещи името и белезите на известни търговски марки („Moncler“, „Hugo Boss“, „Nike“, „Prada“, „Philipp Plein“, „Givenchy“, „Karl Lagerfeld“, „The North Face“), без съгласието на притежателите на изключителното право върху търговските марки за клас 25 по МКСУ /международна класификация на стоките и услугите/ и без правно основание.

В помещението също така са установени и 640 къса цигари без поставен акцизен бандерол, които са предадени на служители от ТД „Митница-Русе“. В хода на операцията, същият ден служителите са проверили и адрес в град Мартен, където са установени нерегистриран специализиран малък обект за дестилация на алкохол и общо 300л. алкохол без платен акциз, собственост на Д.Д. на 51г. от гр. Мартен. Иззети са алкохолът и техническите съоръжения за неговото производство. На М. Д. М. и Т. В. С. са повдигнати обвинения и е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража за срок от 72 часа“, а на И. Д. М. е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Murafeta
    Стига се подигравахте с ганджата, разваляте бъдещето на хора които някой ден ще ви спасят и ще ви помогнат. От тревата не се започва , започва се от грешно приятелство и лоши авери. В цяла европа вече имаш право да носиш а на много места даже е позволено медицински. Невежи фашисто-комунисти!
  • 3
    5
    Iskren
    "х - За швейцарците природата е нещо свято - разказва ми български търговец, живял там 14 години. - В края на всяка зима те обличат работни дрехи, слагат гумени ръкавици, вземат малки чувалчета за боклук, малки лопатки, ножици и преглеждат най-внимателно всеки квадратен метър тревичка, всеки квадратен метър градинка. Събират паднали листа и клонки, някоя и друга хартийка, донесена от вятъра. Подрязват с ножиците храстчета, садят цветя, изравняват, заглаждат. След като свършат, всяко цветенце е обгрижено, всяка тревичка - сресана. Това не е ленински съботник, както едно време у нас, нито кампания, рекламирана от телевизиите, а по-скоро вътрешна потребност и поклон пред Майката-природа... " - Това е цитат. Но е факт за Швейцария. България не е Швейцария, защото хората са други. Въпрос на традиция, култура, възпитание и то поне за 5-6 поколения. Ние поне можем да вземем пример от швейцарците.
  • 3
    4
    Искрена
    Вандализмът в Русе, необезпокояван от полицейски контрол и санкции, ВИЛНЕЕ И РУШИ, каквото им падне на гамените. Трошат пейки, лампи, стъклени бутилки из парка, не почистват след кучетата си, нвдигат шум, шофират с опасно висока скорост. Русенските служители на реда БЕЗдействат на припципа НЕ ЗНАМ, НЕ ЧУХ, НЕ ВИДЯХ! Анархията в Русе е НЕОПИСУЕМА! КОЙ РАЗПОРЕДИ НА ПОЛИЦИЯТА да НЕ ПРИТЕСНЯВА РУШИТЕЛИТЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД!? Господин Кмете, разпоредете съответни мерки, преди съвсем да се самозабравят вилнеещите вандали!
  • 4
    3
    Хаха
    За кокошка няма прошка, за милиони няма закони
  • 4
    2
    Русенец
    Не могат да си покрият разходите сигорно 100човека са разследвали
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари