Петър Бонев се е видял два пъти със спасената от него Виктория

3
Спасителят от влака подчерта, че това да помагаш на хората не е геройство, а човещина
Спасителят от влака подчерта, че това да помагаш на хората не е геройство, а човещина Видео: bTV

На 24 ноември младо момиче от Варна беше намушкано от 19-годишен младеж с психични проблеми във влака Пловдив – Варна. Тя е жива благодарение на млад мъж, който с риск за собствения си живот, успява да отскубне младежа от нея. Героят е 25-годишният Петър Бонев.

Той твърди обаче, че това, което е направил не е геройство, а човещина.

Петър и неговата съпруга Божидара продължават да пътуват с влак, макар да не са забравили инцидента. Признават, че след случилото са на 24 ноември Божидара малко се страхува.

Не знаехме, че момичето е нападнато, само чухме, че се вика за помощ. Детето (Габриела на годинка и три месеца) беше в ръцете ми, тъкмо беше заспало, подадох го на жената, за да се приготвим да слизаме от влака. Тогава чух: „помощ, помощ”, спомня си 25-годишният мъж в ефира на bTV.

Съпругата му го изпратила да види какво се случва. Вижда, че нападателят е върху момичето, опитва се да го отстрани, но психично болния младеж заплашва и него с нож. Търси помощ от началника на влака и двамата заедно се връщат в купето.

Петър рита нападателя, той прескача момичето и втори път тръгва към него с ножа. В коридора обаче изпуска ножа и тогава се отива да избяга като скача в движение влака. 25-годишният младеж скача след него и успява да го задържи, докато дойде полиция.

През това време съпругата му Божидара успява да повика хора, които да помогнат на момичето. Тя много се е уплашила от гледката на ранената млада жена. Дори започнала да заеква.

Петър Бонев се е видял два пъти със спасената Виктория, посетил я в болницата в Стара Загора, където момичето беше настанено за лечение след нападението. Чули са се и преди два дни, знае, че успешно е преминала операцията на ръката ѝ заради скъсани сухожилия

Той отново каза, че това да помагаш на хората не е геройство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Името ми на японски е Биралочи Яко.

Харесай Дунавмост във Фейсбук