Петър Бонев получи награда за героизма си

0
Спасителят на Вики получи парична сума и коледен подарък за семейството си
Спасителят на Вики получи парична сума и коледен подарък за семейството си

Петър Бонев, който спаси живота на 21-годишната Виктория при инцидента край Стара Загора във влака за Варна, получи наградата си от фирма „Ел контрол“ за проявен героизъм и бърза реакция за спасяване на човешки живот.

Чек за 2000 лева му връчи Станимир Христов, ръководител проекти във фирмата. „Искам да благодаря от името на нашата компания за проявеното мъжество. Гордеем се, че си наш съгражданин. Нека да има повече хора като теб“, каза Христов, който донесе и коледен подарък за семейството на Петър.

Спасителят на Вики изрази надежда да има все повече добри хора и разказа за поредната си благородна постъпка- на 1 декември в

Пазарджик той изгасил пожар в апартамент. В жилището имало семейство с малко дете, които не разбрали, че в кухнята им гори.

На 28 ноември Петър Бонев бе награден с грамота за проявена гражданска доблест и отговорност,  и знак на благодарност от Община Стара Загора.

Преди дни за проявен героизъм кметът на община Лесичово инж. Серьожа Лазаров му връчи почетен плакет, грамота и парична награда. В знак на уважение към достойната му постъпка, Таня Чиширова, кмет на родното му село  Церово, също го награди с грамота, имаше и подарък за младото семейство. Общинските съветници от Местна коалиция съюз на свободните демократи – БЗНС събраха лични средства за момчето, а малчуганите от детската градина в с. Боримечково му изпратиха  рисунки. Строителни фирми са обещали да му помогнат да завърши къщата си в Церово.

Въпреки всичко, Петър си остава все така скромен и продължава да твърди, че това, което е сторил не е героизъм, а човешко отношение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари