Пет риска, които крият коремните мазнини

0
Според лекарите те може да бъдат опасни за вашето здраве
Според лекарите те може да бъдат опасни за вашето здраве Снимка: Thinkstock

Според лекарите те може да бъдат опасни за вашето здраве

Без значение къде се появяват мазнините по телата ни, ние винаги се притесняваме, особено когато е под формата на издутини в корема ни. Ако сте дама и размерът на талията ви е над 80 см или ако сте мъж и размерът на талията ви е над 90 см, има вероятност да имате голямо парче мазнини по корема. Според лекарите това може да бъде опасно за вашето здраве.

Ние приемаме здравословните проблеми сериозно, така че научихме всичко за опасностите от носенето на коремни мазнини и искаме да споделим нашите открития с вас.

Тази статия е само за информационни цели. Моля, посетете лекар, за да получите професионален съвет, пишат от Az-jenata.bg.

1. По-висок риск от развитие на диабет

Когато черният ви дроб е покрит с мастна тъкан в резултат на излишната мазнина по корема, той не успява да преработи достатъчно добре кръвната захар. Това от своя страна улавя захарта в кръвта ви, вместо захарта да се обработва от черния дроб. Това може да доведе до по-високо ниво на кръвна захар, което може да причини диабет.

2. По-висок риск от метаболитен синдром

Развитието на метаболитен синдром е риск , пред който сте изправени, когато имате голяма талия. Когато имате мазнини по корема и голяма талия, можете да станете предразположени към развитие на сърдечни заболявания, диабет и инсулти. Хората с по-висок рисков фактор показват, че са по-податливи на някое от заболяванията, споменати по-горе.

3. По-висок риск от рак

Ново проучване показва, че вид протеин, освободен от коремната мазнина, може да превърне нераковите клетки в ракови, което води до растеж на тумора.

4. По-висок риск от сърдечно-съдови заболявания

Доказано е, че висцералните мастни клетки в корема могат да произвеждат протеини, които са способни да свиват кръвоносните съдове, което може да доведе до високо кръвно налягане. Освен това тези протеини могат да причинят запушване на артериите, което прави човек уязвим за инсулти и инфаркти.

5. По-висок риск от деменция

Според проучване жените с голямо количество мазнини в корема са 3 пъти по-склонни да развият деменция. Това се причинява най-вече от висцерална мазнина или коремните мазнини.

Мислите ли, че мазнините по корема са опасни за здравето ни по повече начини, отколкото споменахме? Наистина ще се радваме да споделите знанията си в тази общност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари