Пералната ви машина ще стане развъдник на бактерии, ако не направите това!

0
Пералната ви машина ще стане развъдник на бактерии, ако не направите това!

Ако не използвате правилно машините за пране, могат да бъдат истински магнит за бактерии и мухъл, предупреждават германските лекари.

След изваждането на изпраните дрехи от пералнята, повечето потребители затварят вратата и контейнера за дозиране на праха за пране, а това е погрешно, казват експертите, предава "Икономически лидер".

Именно в пералните машини винаги остава малко вода, обяснява Клаудия Оберашер и добавя, че е известно, че там, където има влага, се създават добри условия за микробите. Следователно, се препоръчва вратата да бъде оставена отворена, както и съда за дозиране на праха, за да изсъхнат на въздух.

Оберашер добавя и че е желателно от време на време да се извади контейнера за перилен препарат, за да се прегледа канала за водата, който е зад него. "Веществата, от които се произвежда праха за пране са биоразградими, което ги прави добър източник на храна за бактериите и плесените. Те могат да създадат мазни следи и черни петна ", казва Бернд Глас от германското сдружение за козметични и санитарни продукти (IKW).

Източник: За Жената.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари