Пентагонът: Три кораба бяха атакувани в Червено море

0
Хусите признават за операция срещу два израелски кораба, атакувани с противокорабна ракета и с дрон
Хусите признават за операция срещу два израелски кораба, атакувани с противокорабна ракета и с дрон Снимка: AP / архив

Хусите признават за операция срещу два израелски кораба, атакувани с противокорабна ракета и с дрон

Американски боен кораб и два израелски търговски кораба бяха атакувани днес в Червено море, съобщи Пентагонът, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Агенцията отбелязва, че нападенията бележат нова фаза в ескалацията на напрежението в Близкия изток след поредица от атаки, свързани с войната между Израел и "Хамас".

"Запознати сме със съобщенията за атаки срещу ескадрения миноносец "Карни" и търговски кораби в Червено море и ще предоставим повече информацията, когато ситуацията се изясни", посочи Пентагонът.

Няколко източника от областта на морската сигурност, включително британската компания по морска сигурност "Амбрей", съобщиха малко по-рано днес, че два контейнеровоза са били атакувани с дронове в Червено море и са понесли щети, посочва Ройтерс.

Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси обявиха по-късно днес, че са атакували два израелски кораба край южните брегове на Йемен, като добавиха, че "израелските" кораби са станали мишена на нападенията заради войната в Газа, отбелязва Франс прес.

В изявление на говорителя на хусите Яхия Сариа в социалните мрежи се съобщава, че те са извършили "операция срещу два израелски кораба в района на пролива Баб ел Мандеб" - стратегически воден път, свързващ Червено море с Аденския залив, като първият кораб е бил атакуван с "противокорабна ракета, а вторият - с дрон".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    123
    Да го духат кръвожадните еврюги проклети ! Атакувайте им всичко, което намерите. Днес по БНР казаха, че хертвите в Палестина вече надхвърлят 15 000. А БНР не е нова или биндивито, къде Викито пърди само по команда и Виктор Николаев напада по команда по когото му кажат "ФАС" ! Ебах таз сган долна еврейска.
  • -1
    1
    МОСАД
    След "Хамас" са "Хусите" - да си изчакат реда!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари