Пенсиониран генерал е отстранен от длъжност след обиден коментар за Джил Байдън

1
Мярката ще остане в сила до приключване на разследването
Мярката ще остане в сила до приключване на разследването

Американски пенсиониран армейски генерал с три звезди беше отстранен от длъжността си на съветник на офицери на активна служба, обяви вчера говорител на армията на САЩ, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Отстраняването беше предшествано от съобщения, че генералът е публикувал в социалните медии коментар, критичен към първата дама Джил Байдън.

Пенсионираният генерал лейтенант Гари Волески беше високо квалифициран експерт-старши наставник, когато командващият Армейския център за обучение и надзор на военни лидери и професионално военно и гражданско образование (U.S. Army Combined Arms Center (USACAC) генерал лейтенант Тиодър Мартин го отстрани. Мярката ще остане в сила до приключване на разследване, но армейска говорителка не даде повече подробности.

Американският в. „USA Today“ съобщи, че в акаунта си в Туитър Волески отговорил на изявление на първата дама, след като миналия месец Върховният съд на САЩ отмени решението по делото „Роу срещу Уейд“ за правото на аборт. „В продължение на 50 години жените имахме право да вземаме собствени решения за телата си. Днес това право ни беше откраднато“, е написала Джил Байдън.

Според „USA Today“ в отговор Волески написал туит: „Радвам се да видя, че най-после сте разбрала какво е да си жена“. По-късно туитът е бил изтрит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари