Пенсионерка дари спестяванията си на столична болница

2
Това не е първия път, в който Венка Зарева изразява своята подкрепа за медиците
Това не е първия път, в който Венка Зарева изразява своята подкрепа за медиците

 

Възрастна жена дари спестяванията си на столичната болница „Св. Иван Рилски“.

71-годишната Венка Зарева получава малко над минималната пенсия, но е заделила за Отделението по хематология 500 лв., което се равнява на доходите ѝ за два месеца. 

Там жената се лекува от злокачествено заболяване на кръвта повече от година. „Живея при семейството на дъщеря ми, все по една супа ще има и за мен, гладна няма да остана, а друго не ми трябва“, обяснява възрастната жена, предава bTV

Венка има общо 42 години трудов стаж – 22 като счетоводител и още 20 като шивачка, но признава, че ако не са близките ѝ, едва ли ще успее да оцелее със скромната си пенсия.

Когато чух, как нападат болница много се ядосах. Почувствах го като лична обида. Ако не бяха лекарите тук, сега нямаше да съм жива. Винаги са се отнасяли към мен, а и към всички пациенти, с огромно внимание“, споделя 71-годишната жена. 

Клиниката по гастроентерология и Отделението по хематология в болницата спряха приема на пациенти за няколко дни след Великден. 12 медици и четирима пациенти от болницата бяха заразени с COVID-19.  

Това не е първия път, в който възрастната жена изразява своята подкрепа за медиците. С дъщеря си тя се е включвала неведнъж и в изпращането на есемеси за благотворителната кампания в подкрепа на лекарите на първа линия, които се борят с коронавируса. 

За мен лекарите са герои и това е моят скромен начин да им кажа „благодаря“, споделя жената.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари