Пенчо Милков: Русе има съществена нужда от работна ръка

3
Това заяви кметът пред посланика на Бангладеш Н. Пр. Али Дауд
Това заяви кметът пред посланика на Бангладеш Н. Пр. Али Дауд Снимка: Община Русе

Посланикът на Бангладеш в Букурещ посети Русе и разговаря с кмета Пенчо Милков

Днес кметът на Русе Пенчо Милков се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Бангладеш (със седалище в Букурещ) Н. Пр. Али Дауд и почетния консул на азиатската държава Георги Иванов,  съобщиха от общината. Те обсъдиха възможностите за бизнес отношения между дунавския град и екзотичната страна, както и осигуряването на свободен достъп на работниците, които искат да се развиват в Русе.

„Русе има съществена нужда от работна ръка, което трябва да се случва контролирано и постепенно“, каза Пенчо Милков.

Както и у нас, миграцията на квалифицирани специалисти е основен проблем и за азиатската държава. Към правителството на Бангладеш съществува специализирано Бюро по заетост и обучения, което съдейства за наемането на чуждестранни работници. Н. Пр. Али Дауд сподели, че при интерес на чужди инвеститори към Бангладеш държавата предлага освобождаване от данъци и такси през първите 10 години.

В срещата участваха още заместник-кметът Златомира Стефанова, както и представители на шивашкия бранш в Русе. Кметът заяви, че ще съдейства нуждите им да достигнат до представителите на централната власт. Те настояха за улеснен режим за влизане на работници от чужбина, което се налага поради непрекъснато разрастващото се производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    7
    Димитър Димитров
    Поредното падение на Русе. Направо го разпиляха този град. Колкото до шивашката индустрия – има си роботи за разкрой, шиене ... само, че за тази работа трябват квалифицирани кадри със подходящи възнаграждения ... Тоя университет в Русе и него го разпиляха ... Като избирате градът да се управлява от някакви „селяни„ такива неща се получават.
  • 4
    6
    daskal
    Един тъп въпрос... Защо посланикът се срещна с областния и кмета ПООТДЕЛНО? Защо не се събраха всички наведнъж и на едно място?
  • 3
    5
    Краси
    Не смятам,че кмета има някаква вина!Инвестициите се разпределят от София! А когато през годините квалифицираната работна ръка имаше съществена нужда от адекватно заплащане,къде бяха работодателите?Колко години тече сагата със това,че Русе остана единствения голям град без магистрала?Крайно належащо е да се изчистим или поне сведем до минимум корупцията и шуробаджанащината!
  • 6
    4
    112
    Посланник на Бангладеш , при Пенчо ! Това е нивото на кмета и оценка за акъла на русенските избиратели ! Каква "малка Виена ", то на Алфатар повече мяза !
  • 19
    3
    Русе
    Тази глупост, че нямало работна ръка до кога ще я повтарят??? Има образовани хора, има безработни хора, но ЗАПЛАТИТЕ СА СМЕШНИ!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари