Пенчо Милков: Пожарът е в трудно достъпен район, има и места, където не може да се влезе

1
Огънят достигна до гробищния парк в квартал "Долапите"
Огънят достигна до гробищния парк в квартал "Долапите" Видео: Кис 13

Огънят достигна до гробищния парк в квартал "Долапите"

Пожар на голям фронт в сухи треви гори край Русе.

Пламъците са обхванали няколко километра покрай ЖП линията между гара "Долапите" и Русе. Предполага се, че огънят е избухнал от искри при преминаването на влакова композиция.

На място работят много екипи на пожарната, представители на различни организации и доброволци, информира телевизия Кис 13.

Пламъците са забелязани около 15:00 часа от хора, които живеят в района. Запалват се сухи треви по протежение на ЖП линията. Пламъците обхващат трасе от няколко километра в труднодостъпна местност и предвид сухото и горещо време, гасенето става изключително трудно, обясни кметският наместник на "Долапите" Светлин Савов.

Благодарение на екипите, които работят на място, няма опасност огънят да обхване Дома за възрастни хора в района. Не се налага и евакуация на жители на квартала, тъй като няма риск пожарът да тръгне към къщите. Пламъците обаче са стигнали до Гробищния парк в квартала.

По-късно на мястото пристигна и кметът на Русе Пенчо Милков, който каза, че пламъците са обхванали и борова гора.

В гасенето на пожара се включиха и екипи от различни институции, както и доброволци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    до 3
    Уби ги с лафа за мухата! Едва ми достигна фантазията да си представя процеса по бръснене на муха :D
  • 9
    3
    Тоя
    На всяко гърне мерудия. Муха да бръсне ще бъде с медийното участие на кмета.
  • 5
    2
    Мони
    Ако имаше хеликоптер,ама нали дрипите бедни от Герб, трябва да крадьт,така ще бъде,и пак гласувайте за боклуцитте герб...
  • 24
    1
    МММ
    Огромно благодаря на тези хора, които всеки ден гасят пожари! Огромно благодаря на тези хора, които са в района на пожара, без да са задължени - това са доброволците! В свят, в който повечето мислят за пари, се намериха и хора! Респект!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари