Пенчо Милков отличи възпитанички на Спортното училище

1

Азра Мустафова и Сара Ахмедова се състезават за Спортен клуб по борба „Дунав“ - Сливо поле

Изключително съм радостен, че на мен се пада честта да отличавам всеки месец ученици от Спортното училище. Вие не сте само успешни спортисти, а пример за останалите русенски младежи.

С тези думи посрещна днес кметът Пенчо Милков Азра Мустафова и Сара Ахмедова. Двете единайсетокласнички от СУ “Майор Атанас Узунов” се състезават за Спортен клуб по борба „Дунав“ – Сливо поле. Те станаха спортисти на месеца за май и юни на русенското училище.

Азра Мустафова се класира на пето място на Европейското първенство по борба в Тирана, Албания, в категория до 46 килограма в средата на юни.

Сара Ахмедова е шампион на България за 2023 г. в категория до 69 кг. при кадетките, като младата русенка е без загубени технически точки, побеждавайки с „туш“. Спортистката на „Дунав“ завоюва престижното четвърто място на Балканското първенство през 2022 г. в Букурещ. През май по време на Балканиадата по борба за кадети и кадетки, което се проведе в гр. Серес (Гърция), Сара Ахмедова си тръгна със сребърен медал

Спортистките разказаха за трудностите, които преодоляват по време на състезанията, както и за бъдещите си планове и участия.

На срещата присъства и директорът на Спортното училище Евгени Недев, чиято е и идеята за ежемесечното награждаване на изявени ученици. Целта е да се отличават не само титулувани състезатели, но и тези, които са показали отлични резултати в учебния процес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Ха ха ха
    Пена, къде е бившата директорка - доктора по плагиатство и сексуални науки с непълнолетни ученици? Да не си я забременил и нея?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари