Пенчо Милков: Не сме предвидили инвестиции и в спирките

4
Спирките до март месец не бяха на хората в Русе, а на един известен бизнесмен
Спирките до март месец не бяха на хората в Русе, а на един известен бизнесмен

Спирките до март месец не бяха на хората в Русе, а на един известен бизнесмен

Приключи текущият ремонт на настилката около автобусната спирка на пл. „Александър Стамболийски“ (до Централна жп гара). След като бяха публикувани снимки на обновения участък, в социалните мрежи се разгоря дискусия за ремонта на подлеза пред гарата, както и за остъкляването на спирките, което ги прави неудобни за чакане в горещите дни.

„Тази и стотици други спирки са поставени през 2015-2016 г. Не оспорвам, че стъклото не пази сянка", обясни кметът Пенчо Милков, цитиран от БРЯГ.

"Ремонтирали сме настилката около тази спирка. Именно оттук влизаше една съществена част от влагата за гаровия подлез. Искам първо да спрем влагата, която влиза оттук и още от две места, да се разберем успоредно и с другите собственици и да го ремонтираме. Общината не е единствен собственик на гаровия подлез. Освен нас, русенци, собственост имат държавата и частни лица. За жегите и стъклените спирки сте повече от прави всички“.

Във връзка с оплакванията на русенци, че остъклените спирки не предпазват от слънцето, кметът припомни: „Спирките до март месец не бяха на хората в Русе, а на един известен бизнесмен, на когото са дадени с концесия през 2015 г., която развалихме. Не знам другаде да е разваляла някоя община такъв договор. Можем да предвидим мащабна кампания по тяхната подмяна или по смяна на покривите им с такива, които защитават от слънцето. Към днешна дата за транспорта предприехме огромни инвестиции за 20 нови електробуса /виждате ги/, 15 нови тролея /започват доставките им от август до декември/, 14 тролея втора употреба от Швейцария и 34 автобуса втора употребя с климатик и евро 5. Трябват на общинското дружество тези превозни средства, за да започнем да превозваме по-качествено и по новата транспортна схема хората. Не сме предвидили за 2023 г. инвестиции и в спирките. Прави сте, че и да има превозни средства, ако е нечовешко да се чака на такава спирка, нещата не са добре. Можем следващите години да пристъпим към подмяна на спирките и на навесите, за да защитават от слънцето“, заяви Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    13
    ха, ха
    Подгответе се за Иванчо, щото ще го почнете и него след месец кметуване!
  • 9
    12
    турям го на 123
    недоклесана общинарке...молим не си давай мнението в публичното пространство. Никому не е нужно :)
  • -10
    11
    123
    Мрънкачи жалки! По - добре ли ви беше при корумпираната герберска шайка опоскала и изоставила всичко в града?! Айде преди да почнете да плюете да си размърдате малко мозъците и да си направите реална преценка за нещата.
  • 13
    10
    Змей
    Че то това спирки ли са,че то това кмет ли е?
  • 9
    9
    Граждани
    Предвижда защото малко остана и колкото може трябва да се прибере от комисионни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари