Пенчо Милков: Честит 24 май! Това е най-хубавият български празник!

1

Кметът на Русе изрази своята дълбока признателност към делото на Светите братя Кирил и Методий

Днес, в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, кметът на Русе Пенчо Милков отправи сърдечен поздрав към всички граждани на града и изрази своята дълбока признателност към делото на Светите братя Кирил и Методий и техните ученици.

"Честит 24 май! Вечен поклон към делото на Светите братя Кирил и Методий и техните ученици!" – започва своето обръщение кметът Милков в социалната мрежа. Той не пропусна да отбележи и значимия принос на русенските учители, писатели и културни дейци, които с усърдие и талант продължават да разпространяват знанието и да пазят безценното наследство на буквите.

Милков подчертава значимостта на думите като основен инструмент за разбиране на света и създаване на смисъл. "Думите са най-важният инструмент да разберем света и да създадем смисъл. Нашите истории, разговорите помежду ни са единствената нишка, която може да ни събере заедно," заявява той, изразявайки вярата си в силата на общуването и споделянето.

Кметът завършва своето послание с оптимистични думи, подчертавайки значението на този празник за всички българи. "Докато хората четат, споделят и се слушат, нищо не е изгубено. За мен няма съмнение, че това е най-хубавият български празник!"

В своето обръщение Пенчо Милков отправя и лични пожелания към всички русенци, като им желае здраве, вдъхновение и успехи във всички начинания.

С това кметът на Русе поставя акцент върху важността на образованието, културата и духовността, подчертавайки ролята на тези ценности в съвременното общество. Поздравът му е ясен израз на уважение и признателност към българската писменост и културно наследство, които продължават да обединяват нацията и да вдъхновяват бъдещите поколения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    9
    Тор
    ПенчУ
  • 1
    8
    Василена
    Ама колко е красив моят Ездач а? Язди кранти всякакви. Дори вече забрави за трите си магаренца от първия обор.
  • 2
    7
    Грешиш
    Пънчи, най-хубавият празник за вас българските комунисти е девети септември, когато вашите дядовци с начално образование и пушки в ръка заеха важни общински и държавни постове. А тогава и след това, дори и сега техните наследници червени и пребоядисани в синьо управляват.
  • 0
    6
    Пенчо Милков
    Искам да пръдна, ама ме е страх да не се насера като вчера.
  • -3
    5
    оооо,
    пенчо си има и „фен група“ от отхвърлени лелки, които си лекуват комплексите тука!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари