Пенчо Милков: Не съм доволен от строителите на големия ВиК проект в Русе

8
Той бе категоричен, че няма как да стоят изкопани дупки месеци наред. Затова нови улици ще се отварят за разкопаване едва, след като се асфалтират вече разкопаните в района
Той бе категоричен, че няма как да стоят изкопани дупки месеци наред. Затова нови улици ще се отварят за разкопаване едва, след като се асфалтират вече разкопаните в района Снимка: Русе Медиа, стоп кадър

„Не съм доволен от сроковете и организация на работа на строителите, които работят по големия ВиК проект в Русе“

Това заяви на сесията на Общинския съвет кметът Пенчо Милков, предаде Русе Медиа.

Той бе категоричен, че няма как да стоят изкопани дупки месеци наред. Затова нови улици ще се отварят за разкопаване едва, след като се асфалтират вече разкопаните в района.

Кметът заяви още, че не е доволен от чистотата, която оставят изпълнителите в градинките и околните пространства. Водени са били няколко пъти разговори, но вече администрацията ще налага санкции. Пенчо Милков каза още, че не е доволен и от информираността на гражданите и призова всички да се запознават с графика на изкопните дейности предварително на сайта на ВиК-Русе.

По думите му проектът на ВиК е поредното голямо предизвикателство като коронавируса и войната в Украйна, с което общината трябва да се справи. Пенчо Милков призова русенци за търпение, тъй като ще бъде осигурено качество във водоподаването за десетилетия напред.

По отношение на асфалтирането на разкопаните улици отново бе припомнено, че при разкопаване на под 50 процента от платното се асфалтира само траншеята от страна на ВиК. Ако е над 50 %, тогава се асфалтира цялата улица. Управителят на ВиК-Русе инж.Сава Савов сподели, че има известно забавяне заради времето, но сега започват дейностите. Умишлено се разкопава на части, а не целия център едновременно. Той също се извини на гражданите за неудобствата, но след това Русе ще има модерно водоснабдяване.

Тъй като половинчатото асфалтиране ще остави улиците в кръпки, общината възнамерява да асфалтира улиците изцяло. За целта са поискани от държавата над 17 млн. лв., но разчетите са отпреди Нова година. В същото време от администрацията са направили анализ на състоянието на всички околоблокови пространства, който е започнал през август миналата година. През декември е направено заснемане на Русе с дронове. Така няма нужда хората да снимат дупките, тъй като общината има вече тази информация.

Кметът заяви, че в бюджета са предвидени 10 пъти повече средства за преасфалтиране на междублокови пространства, като целта е още тази година да бъде показано как ще се преобрази цял квартал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    16
    Мога само
    Да кажа че този Сава Савов е въздух под налягане, липсват му елементарни познания и е просто голям срам дружеството да има такъв управител
  • 2
    15
    Сава Савов ВИК
    Пенчо да трае,че съм по голям комунист от дядо му и ще му седна на главата!
  • 13
    14
    Питанка
    И аз ей така да попитам нашия шавлив кмет: Абе кмете,ами тези водопроводи са общински.Що не вземеш да си ремотираш ти ,па да си изчистиш града,че оня ден ,ветровия из целия град хвърчаха торбички,прахоляци.. . Ти по улиците не ходиш ли?Да видиш,че има улици дето никой не ги копае ,ама дупка до дупка и пак дупка.Един паркинг направи ли,че вдигаш коли и такси?То това можеш само я.Да вземеш да се погрижиш и за гробищата,че и там е едно чудо.... Ама кусури намираш и се жали,хайде нещо да направиш за града,а не само да присъствам и да се дуеш, че хората са те избрали. Не са повярвай ти си една случайност !!!
  • 9
    13
    Що не ръкопляскаме...
    Честито, изми си ръцете.
  • 19
    12
    А пък ние
    русенците не сме доволни от Менчо като цяло, ама.... какво да правш
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари