Пенчо Милков награди най-добрите гребци на Русе

1

Двете момчета са родени в Русе, възпитаници на спортното училище „Майор Атанас Узунов“

Кметът Пенчо Милков отличи най-добрите гребци на Русе. Това са Лазар Пенев от клуба по академично гребане „Локомотив“, който стана европейски шампион в дисциплината скиф, и Преслав Георгиев от клуба по кану-каяк „Локомотив” - пети на Световното първенство в Португалия.

„Радвам се, че след срещата ни през юли успя да постигнеш това, което обеща пред нас и пред себе си“, така кметът коментира успеха на Лазар Пенев. На европейското първенство в Крушвица, Полша, той измина дистанцията от 2 км за 7:02,03 минути.

„Това състезание не е като световното, в него има гонка след гонка, за което се изисква много добра подготовка, за да издържат състезателите“, коментира треньорът му Цоню Григоров.

Другият голям успех за русенската гребна школа бе петото място на Преслав от световното първенство.

„Класирах се за финала на 2 хилядни и там дадох всичко от себе си“, скромно сподели кануистът.

Треньорът му Евгени Недев разказа за силния страничен вятър по време на състезанието, който е бил допълнително предизвикателство.

За постиженията им кметът награди Лазар със златна значка и връчи на Преслав парична премия с пожелание да умножават успехите си.

Двете момчета са родени в Русе, възпитаници на спортното училище „Майор Атанас Узунов“ и тренират на езерото в Лесопарк Липник. Те споделиха за добрата основа, която училището им е дало, за да се развиват като професионални спортисти, и за трудностите, които съотборниците им имат, съчетавайки спорта и ученето в професионални или профилирани гимназии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Вратата, на кабинета на шефа на ДАНС се отваря рязко. Шефа подскача, като вижда страхотна мадама да влиза.
- Коя сте вие?
- Агент!
- ЦРУ, Мосад?
- Орифлейм…

Харесай Дунавмост във Фейсбук