„Паяка“ в Русе заработи над 130 000 лева

1
Минимум по 20 автомобила дневно падат в жертва на паяка
Минимум по 20 автомобила дневно падат в жертва на паяка Видео: TVN

Глоби за над 130 000 лева са били събрани през миналата година от неправилно паркираните автомобили, вдигнати от репатриращите автомобили, съобщава TVN.

Отделно служителите от общинското звено КООРС са издали 206 наказателни постановления на стойност 10 670 лв. и 3539 глоби с фиш за над 94 000 лева. От всички санкции, реално постъпилите в общинската хазна са малко над 96 500 лева.

Минимум по 20 автомобила дневно падат в жертва на паяка и се вдигат, защото не са паркирани на правилните места. Отделно, водачите могат да отнесат глоба от 20 лева, ако автомобилът им не бъде вдигнат, но нарушението е засечено от екипа. Общината ще разполага и с трети паяк, който ще бъде закупен в съвсем скоро време. Получена е една оферта, която се разглежда в момента. 240 000 лева са предвидени за закупуването му. Сумата е по-висока, не само защото автомобилът ще бъде нов, а и заради параметрите му, които ще позволяват вдигане и на по-тежки коли, паркирани неправилно.

Най-много нарушения има в централната градска част. Зоните, в които се вдигат най-често неправилно оставени коли, са около Русенския университет, в централната градска част, както и улиците „Борисова“ и „Плиска“. Често се случва коли да се оставят в бус лентите, независимо че водачите са наясно, че са в нарушение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари