Пациент едва не си отиде заради неплатени винетки

0
Заради неплатени винетки и застраховки нови пожарни автомобили не излизат да работят и създават голям риск
Заради неплатени винетки и застраховки нови пожарни автомобили не излизат да работят и създават голям риск

Заради неплатени винетки и застраховки нови пожарни автомобили не излизат да работят и създават голям риск, съобщи пред "Фокус" кметът на община Садово Димитър Здравков. 

Кризисна ситуация се създала преди дни, когато в снега редица селища бяха без ток, разказа кметът. В село Болярци възрастен мъж едва не си отишъл, защото бил на кислородно дишане и трябвало да се включи генератор.

"Обадихме се на пожарната, за да изпратят кола, която да помогне. От там ни отговориха, че не могат да изкарат колите, тъй като ще ги накажат заради неплатени винетки и застраховки", възмути се Здравков. 

"С големи кандърми изкарахме колата да отиде да спаси човешки живот", добави той. 

Колите стоят 5 месеца на депо, защото няма пари за винетки, каза още кметът на Смядово. Склад с тютюн за 200 000 лева изгорял преди време, тъй като старата пожарна, тръгнала да го спасява от огъня, се счупила по пътя и нищо не свършила.

Здравков вижда, че и пожарникарите не са мотивирани да работят в тези условия. Заедно с други кметове той търси възможност да се оформи предложение колите на специален режим да са освободени от плащанията за винетки и застраховки.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари