Патриотите отлъчиха "Атака"

0
Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов вече не са част от ПГ на националистическото обединение
Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов вече не са част от ПГ на националистическото обединение Видео: bTV

„Атака“ е изключена от коалицията „Обединени патриоти“, а лидерът ѝ Волен Сидеров и депутатите Десислав Чуколов и Павел Шопов вече не са част от парламентарната група на националистическото обединение.

Това обявиха лидерите на ВМРО (Красимир Каракачанов) и НФСБ (Валери Симеонов) на брифинг пред журналисти.

В компанията на депутатите от двете партии и представители на извънпарламентарните сили от ОП („Средноевропейска класа“ и „Защита“), те обявиха, че „Атака“ са саботирали работата на националистическото обединение.

Тук става въпрос за политически развод, ясно и просто“, подчерта Каракачанов. По думите му ситуацията до момента е била „агония“ и е генерирала нестабилност в управлението. Той даже отбеляза, че форматът „Патриотичен фронт“ в миналия парламент (НФСБ и ВМРО без „Атака“) е бил по-ефективен.

Според оставащите в „Обединени патриоти“ „Атака“ непрекъснато е атакувала политиките и лицата на малката коалиция отвътре.

Съпредседателят на парламентарната група Искрен Веселинов посочи, че Сидеров е участвал в едва 3,7% от гласуванията в парламента, а Чуколов – в 6% и системното неучастие в работата на групата и на Народното събрание са формалният повод да бъдат изключени. Павел Шопов пък вече е независим депутат заради грубо нарушение на етичните правила.

„Това не означава бламиране на мнозинството или бламиране на правителството. Те са заявили, че подкрепят правителството до края на неговия мандат, в нашето решение сме записали, че това не променя нашето отношение към правителството“, подчерта Каракачанов.

ВМРО и НФСБ нямат претенции към „Атака“ по линия на частта от субсидията на ОП, която тя ще продължи да получава, както и към нейните назначения в изпълнителната власт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари