НФСБ свали доверието си от Сидеров

0
Раздор сред Патриотите
Раздор сред Патриотите Видео: NOVA

НФСБ снема доверието си от председателя на групата на „Обединени патриоти” Волен Сидеров.

От партията посочиха, че причина за това са посланията и „лъжите”, отправени към Валери Симеонов и Цветан Цветанов по партийната телевизия на „Атака”. Междувременно депутатите на Симеонов обявиха, че Волен Сидеров работи срещу интереса на България и за разпад на коалицията, информира NOVA.

"Считано от 17.10.2018 г. народните представители на НФСБ снемат доверието от Волен Сидеров като изпълняващ длъжността председател на парламентарната група „Обединени патриоти“. Това се заявява в позиция на народните представители на ПП Национален фронт за спасение на България.

По повод поредното нарушение от Волен Сидеров на решението на Политическия съвет на Коалиция „Обединени патриоти“ от 11.09.2018 г., с което „се одобрява и подкрепя дейността на представителите на Коалицията – членове на Министерския съвет“, подписано от тримата председатели на партиите от Коалицията, НФСБ заявява и че считано от 17.10.2018 г. народните представители от НФСБ ще се представляват от заместник-председателите на партията Валентин Касабов и Борис Ячев. Публичните изявления и поведението на Волен Сидеров в страната и чужбина (вкл. в Русия) по никакъв начин не следва да се обвързват с ПП НФСБ, се казва още в позицията. 

"Коалицията е стабилна. Нямаме намерения нито да напускаме коалицията, нито да напускаме парламентарната група." Това заяви малко по-късно зам.-председателят на НФСБ и секретар на ПГ на „Обединени патриоти“ Борис Ячев.

От името на депутатите от НФСБ той потвърди снетото доверие от председателя на групата Волен Сидеров заради посланията, отправени по партийната телевизия на партия „Атака“.

Целта е провокация, разбиване на парламентарната група и разбиване на коалицията“, смята Ячев.

Той припомни, че на коалиционен съвет на „Обединените патриоти“ през месец септември бе обсъден въпросът за оставката на Волен Сидеров като председател на парламентарната група и подчерта, че при следващия такъв тя отново ще бъде поискана от депутатите на НСФБ.

„Знаете, че телевизия „Алфа“ продължава да излъчва клевети по отношение на Валери Симеонов и на други представители на коалицията. Визирам и Цветан Цветанов. В тези послания на телевизията лично Волен Сидеров отправя клевети и неверни твърдения“, коментира още Борис Ячев.

Колегата му Валентин Касабов пък обвини Волен Сидеров, че с действията си защитава интересите на Русия. „Неговите интереси са да работи срещу България и в никакъв случай това не е патриотизъм“, смята той.

От ВМРО заеха неутрална позиция. „Нямаме желание да заемаме страна в този конфликт. Достатъчно неприятно е, че между нашите двама партньори има такова напрежение. Търсим разговор на коалиционен съвет и се надяваме събитията да са обратими“, подчерта Искрен Веселинов и допълни, че действията на партията му ще бъдат единствено в посока на запазване на коалиционното единство.

Ние имаме позиция за единство на националните сили. Вярваме в държавническото начало на нашите партньори и апелираме към него, за да бъдат преодолени противоречията и правителството да бъде стабилно. Това е нашата отговорност към държавата“, категоричен бе Веселинов.

За опозицията напрежението се оказа добър момент за шеги и атаки срещу правителството. 

"Тази тема за разводите ще я оставим на адвокатите да направят изявление", коментира Мустафа Карадайъ от ДПС. А Елена Йончева от БСП определи случващото се като "битка за постове и за разпределяне на финансово влияние" и заяви, че "правителството на ГЕРБ е бедствие за България".

В същото време от опозицията се обединиха – ДПС ще подкрепи вота на недоверие на тема здравеопазване, но със свои мотиви, а БСП щяла да стартира битка за възстановяване на държавността. 

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари