"Патриотите" си стиснаха ръцете

0
Валери Симеонов вместо да подаде оставка, се готви за евроизборите
Валери Симеонов вместо да подаде оставка, се готви за евроизборите Снимка: БГНЕС

Вече е решено, че "Патриотите" ще се явят заедно на вота за Европарламент.

След куп словесни престрелки през медиите Волен Сидеров и Валери Сименов си проговориха. Двата са се срещнали по инициатива на лидера на "Атака".

Той поканил в ранния следобед в сряда съпредседателите на малката коалиция - вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, в ресторанта, в който преди 13 месеца вдигна сватба и празнува рожден ден.

В “Къщата с часовника”, където сяда често, а понякога и свири на барабани, лидерът на “Атака” е сключил примирие с председателя на НФСБ, чиято оставка като заместник министър-председател искаше допреди часове. А Симеонов не е повдигнал въпроса за оттегленото седмица по-рано доверие към Сидеров като шеф на парламентарната група, съобщава "24 часа".

Голямата цел е запазване на управлението и изпълнение на пълен мандат до пролетта на 2021 г.. А тя минава през силно представяне на вота догодина - тогава

ГЕРБ и “Обединени патриоти” трябва да имат повече евродепутати от БСП и ДПС, взети заедно. Това са обсъдили тримата лидери на масата на помирението, според които, ако не се представят силно на вота за Европарламента догодина, има риск управлението да падне предсрочно, така както се случи с правителството на Орешарски през 2014-а.Именно и това е целта, заради която вече е решено, че "Патриотите" ще се явят заедно на евровота, който е на 26 май догодина.

Не е обсъждан съставът на листата за евроизборите на "Патриотите", макар да е ясно, че Сидеров държи да е начело в нея. Тримата са се разбрали, че в края на ноември или дори малко по-късно ще бъде обсъден окончателния формат, по който ще се явят на изборите. Сидеров дори лансирал идея, че към коалицията могат да се привлекат и други формации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари