Патриотите нямало да напускат управлението, за да не влезе ДПС

0
Не смятаме да напускаме управлението. Не, защото е самоцел или сме много доволни от коалиционните си партньори, заяви Искрен Веселинов
Не смятаме да напускаме управлението. Не, защото е самоцел или сме много доволни от коалиционните си партньори, заяви Искрен Веселинов Снимка: БГНЕС / архив

"Не смятаме да напускаме управлението, не защото за нас то е самоцел или сме особено доволни от партньорите си, а защото излезем ли, ще влезе ДПС", заяви съпредседателят на ПГ "Обединени патриоти" Искрен Веселинов в изказването си за новата сесия на парламента.

"Тук сме да браним националния интерес", посочи той, предава БТА.

"Всички са приковали поглед в Перник и отскоро народът си има и нарочен за генерален виновник, а истината е, че виновниците са десетки и вината им е разхвърляна в много години, през които се е бездействало", коментира Веселинов относно водната криза в Перник. Той отбеляза, че е допуснато да се амортизира техническата инфраструктура, докато започне да произвежда три пъти повече загуби отколкото коректно доставена вода. По думите му всеки има вина - и тези, които днес са опозиция, и тези, които управляват.

"Същото се случва в социалната сфера, не минава ден без нагло показно убийство или друго престъпление на маргиналии", посочи Веселинов. "Правим се, че не забелязваме, а политиката на безразборно плащане на социални помощи създава вече второ поколение социопати - хора, за които законът не значи нищо, чуждата собственост не значи нищо, чуждият живот не значи нищо", коментира той. Според Веселинов "трябва системен подход, държавна политика, а не хаотични действия, защото кризата в този сектор значи едно - гражданска война, не глад, не жажда, а война на гетата срещу реда, закона и обществото".

"Затова в началото на тази пленарна сесия категорично заявяваме - абсолютен приоритет за нас ще бъдат темите, свързани със социализация на маргинализирани цигански общности", заяви съпредседателят на ПГ "Обединени патриоти". Затова е нужно да се приеме и нова концепция, чакаме тази концепция и я изискваме от Министерския съвет, посочи той. Нашето основно оръжие трябва да бъде образованието, смята Веселинов. Затова "Обединените патриоти" настояват за задължително предучилищно образование от 4-годишна възраст и за заплащане на таксата на детските градини от държавния бюджет. Ще работим за повече патриотизъм в учебния процес, за възстановяване на предмета Родинознание, за завършване на цялостния преглед на учебното съдържание и изчистване напълно от тезите на антибългарската и джендър идеология, посочи той.

Веселинов декларира, че противодействието на битовата престъпност и повишаването на доходите остават приоритет на "Обединени патриоти". Поставяме си нова цел - през тази календарна година Народното събрание да приеме закона за гражданската несъстоятелност, да премахнем статута на вечния длъжник, на вечния роб на банки и лихвари, посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари