Патриарх Неофит се възстановява

0
На 10 май Негово Светейшество претърпя инцидент в патриаршеския дом в Софийската митрополия и счупи горната част на лявата си бедрена кост
На 10 май Негово Светейшество претърпя инцидент в патриаршеския дом в Софийската митрополия и счупи горната част на лявата си бедрена кост Снимка: БГНЕС

Негово Светейшество е в стабилно състояние

Състоянието на патриарх Неофит е стабилно. Провежда рехабилитация - сяда сам и става с чужда помощ.

Това каза шефът на Клиниката по ортопедия и травматология на болницаСофиямед” проф. Андрей Йотов, цитиран от 24 ЧАСА

Лекарите следят стриктно как се чувства и заради придружаващите му заболявания, които обаче са под контрол.

На 10 май Негово Светейшество претърпя инцидент в патриаршеския дом в Софийската митрополия и счупи горната част на лявата си бедрена кост. Веднага беше приет в болницаСофиямед”, където още на следващия ден го оперираха.

В деня на инцидента от канцеларията на Светия синод призоваваха “клира и верния боголюбив народ да се молят за бързото възстановяване на Негово Светейшество”.

Негово Светейшество Неофит Български е на 76 години, 9 от които е патриарх. Преди това бе Доростоло-Червенски и Русенски митрополит

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари