Доц. Димитров: Силно се моля брат ми Неофит да се възстанови бързо!

1
Нямам контакт с него. Предполагам, че няма да ме пуснат да го видя
Нямам контакт с него. Предполагам, че няма да ме пуснат да го видя Снимка: БГНЕС

Не мисля, че му е приятно да лежи в болница, казва доц. Димитър Димитров

"Силно се моля брат ми Неофит да се възстанови бързо. Не е хубаво човек да е болен и здравето е най-важното нещо за един човек."

Това заяви доц. Димитър Димитров, който е брат на патриарха, предава "България Днес".

Главата на Българската православна църква претърпя инцидент и беше приет в столична болница, където лекари установиха, че има счупване на горната част на лявата бедрена кост. Фрактурата налага операция, която по предварителна информация трябваше да бъде извършена вчера.

"Нямам контакт с брат ми, защото не може да говори по телефона от болницата. Предполагам, че няма да ме пуснат при него, защото не може да се влиза в отделението. Интересувам се какво е състоянието му и се надявам следващите дни да успеем да поговорим. Не знам дали ще успеят да го оперират веднага, защото трябва да го подготвят за такава интервенция", каза още пред вестника доц. Димитров.

"Негово Светейшество е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология на лечебното заведение, където ще претърпи последваща интервенция. Той е в стабилно състояние", пуснаха съобщение от столичната болница, където Неофит е под непрекъснати грижи.

"Надявам се по-бързо да се оправи, защото на никого не му е приятно да лежи в болница, на него също едва ли му е хубаво. Не е почивка, не е почивен дом, за да се чувстваш добре. На всеки може да се случи да попадне в болница, важното е да оздравява и да го изписват бързо", добавя братът на патриарха.

През миналата година Негово Светейшество беше настанен два пъти в болница. Първия път в неврологично отделение, а след това бе приет отново за рутинни изследвания.

Патриарх Неофит Български е на 76 години, девет от които е патриарх. Преди това заемаше позицията на Доростоло-Червенски и Русенски митрополит. Желаем му бързо и пълно възстановяване!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари