Патриарх Неофит беше много земен и затова и беше обичан

1
Патриарх Неофит ще бъде запомнен с харизмата си, с хубави неща и един спокоен за църквата ни период
Патриарх Неофит ще бъде запомнен с харизмата си, с хубави неща и един спокоен за църквата ни период Снимка: БТА

Патриарх Неофит ще бъде запомнен с харизмата си, с хубави неща и един спокоен за църквата ни период

Патриархът беше авторитетен и обичан заради личността си, авторитетът му не зависеше от устави и сан, каза в негова памет Пламен Сивов от Фондация "Покров Богородичен", цитиран от БНР. Според него той ще бъде запомнен с харизмата си, с хубави неща и един сравнително спокоен за църквата ни период, в който нямаше големи постижения, но нямаше и падения, но които бяхме свикнали в предишни години.

Само със самия си авторитет той удържаше нещата и видяхме, когато влезе в болница, какво се случи с избора на Сливенски митрополит.

Личните спомени на Пламен Сивов са свързани с подкрепата, която Неофит, като Русенски митрополит, е дал при създаването на фондация "Покров Богородичен" и православния портал. Това беше морална и духовна подкрепа.

"Беше уравновесен, спокоен, много диалогичен, уважителен човек. Когато разговаряш с него той те гледаше в очите и искаше да разбере повече и повече", спомня си Сивов. Според него хората с расо трябва да се точно такива - достъпни. Когато някои от неговите събратя изпадне в позьорство, за което предполага, че санът изисква, е много тъжно. Патриархът не беше такъв човек, беше много земен и затова и беше обичан. Беше роден миротворец.

Искрено се надявам точно съзнанието какъв човек губим да действат вразумително в предстоящия избор на нов патриарх.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари