Пъстър Велики четвъртък в Русе

0
В публикация, озаглавена "Децата на Русе", Пенчо Милков публикува кадри от днешния ден
В публикация, озаглавена "Децата на Русе", Пенчо Милков публикува кадри от днешния ден Снимка: Facebook

В публикация, озаглавена "Децата на Русе" Пенчо Милков публикува кадри от днешния ден

Празнично настроение и боядисване на великденски яйца. Така децата на Русе посрещат Велики четвъртък. Акцията "Пъстри Великденски приключения" е на РБ "Любен Каравелов" и Българския младежки Червен кръст и се провежда в градинката на площад Батемберг.

Според традицията великденските яйца се боядисват на Велики четвъртък или на Велика събота преди празника. Първото яйце трябва да бъде червено, повелява християнската традиция. На този ден се замесват и козунаците.

Истинско пролетно време допринесе за доброто настроение на русенци. С празнична украса и в очакване на традиционния панаир в Парка на младежта, градът посреща великденските празници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Комунистът
    А арабският феодал в града, пори до Яйцата неверничките, щот мандръсамандътъ изтича наесен.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари