Паста за зъби оправя кариесите ви, докато спите

0
Пастата струва 12 лева
Пастата струва 12 лева

Паста за зъби, която оправя кариесите ви, докато спите, разработиха във Великобритания.

Продуктът включва веществото BioMinF, който се свързва към зъбите, запълва дупките и бавно освобождава смес от калциев фосфат и флуорид, Profit.bg.

Пастата е разработена от екип, ръководен от професор Робърт Хил, който работи в лондонския университет Куин Мери. В бъдеще чудната съставка, известна като биоактивно стъкло, ще се използва за направата на „лакове“, които да защитават зъбите ни от вредни външни въздействия.

Изследователите не изключват възможността тя да е предвестник на ера без зъболекари в стоматологията. По време на тестовете малки частици от веществото Biomin се изстрелват в увредените зъби с помощта на въздушни струи, за да отстранят щетите и да възстановят емайла.

Според проф Хил лабораторните изследвания са показали, че продуктът е много по-напреднал от пастите за зъби, които се предлагат на пазара в момента и включват разтворим флуорид.

Това е така, защото флуоридът в BioMinF се освобождава по-бавно с течение на времето – за около осем или девет часа. По-бавното освобождаване на активните съставки в пастата за зъби BioMinF се смята, че е особено добро за децата, които може би не мият зъбите си толкова често или внимателно, колкото трябва.

Технологията вече е лицензирана от университета и ще стои в основата на паста за зъби и други продукти, разработвани от Biomin Technologies, чийто съосновател е проф Хил.

Продажбата на пастата за зъби, която се прави в Стоук, ще започне на интернет страницата на компанията, която планира да работи в партньорство с други производители от цял ​​свят. Продуктът ще струва 4.44 паунда (около 12 лева) за 75 ml.

Според производителите цената на пастата е отражение на високата стойност на иновативния й процес на производство. Малката британска компания ще участва в истинска битка между Давид и Голиат с мултинационалните производители на паста за зъби, които са гиганти от рода на GlaxoSmithKline, притежаваща марки като Sensodyne, Aquafresh и Colgate.

Тези глобални гиганти харчат десетки милиони лири за научни изследвания, маркетингови тактики и подкрепа от известни личности в опит да увеличат продажбите си.

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари