Първите автобуси с евакуирани от Донецк тръгнаха, Путин ще им дава по 10 000 рубли

0
Говорител на американския Държавен департамент каза, че евакуацията на цивилни от Донбас е цинична и жестока маневра
Говорител на американския Държавен департамент каза, че евакуацията на цивилни от Донбас е цинична и жестока маневра Видео: NOVA

Путин е наредил на бежанците да се изплащат по 10 000 рубли

Първи 45 автобуса с жители на Донбас вече се приближават към Ростовска област в Русия. Властите там се подготвят за тяхното подслоняване и прехрана, разказа Виктор Водолацки, първи заместник-председател на комисията по въпросите на Общността на независимите държави към Държавната дума на Русия, предава NOVA

Същевременно министерството на извънредните ситуации на самопровъзгласилата се Донецка народна република в Източна Украйна каза, че има намерение да изведе от нея в Русия около 700 000 жители, предаде ТАСС.

Заради прииждането на бежанци губернаторът на Ростовска област в Русия Василий Голубьов поиска помощ от федералните власти. По разпореждане на руския президент Владимир Путин на бежанците, които идват в областта, ще се изплащат по 10 000 рубли (около 130 долара), поясняват световните агенции.

Говорител на американския Държавен департамент каза, че евакуацията на цивилни от Донбас е цинична и жестока маневра. Той каза, че е цинично и жестоко да се използват цивилни като пионки с цел да се отклони вниманието на света от факта, че Русия засилва броя на военните си край Украйна с цел атака, предаде Франс прес.

От 48 часа има нарастване на насилието по контактната линия в Източна Украйна. Украинските сили и проруските сепаратисти се обвиняват един друг, че стрелят с тежко оръжие и че взимат под прицел цивилни. В 16 ч. днес кола се взриви в град Донецк близо до сграда на властите на самопровъзгласилата се Донецка област.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    АAh
    "Говорител на американския Държавен департамент каза, че евакуацията на цивилни от Донбас е цинична и жестока маневра", само едни чудовища може да говорят така за изстрадалите хора в тези райони. Путин да ви ги остави още да се гаврите с живота им, както в последните 8 години - Майдани, Порошенковци, циркаджии и бандери-платени мутри на американците да ги избиват по улиците и в домовете им докато хората гладуват...Руска мечки не ги е газила !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари