Първа публична поява на крал Чарлз III след тежката диагноза

0
Британският крал присъства на ежегодната служба за Великден в Уиндзор
Британският крал присъства на ежегодната служба за Великден в Уиндзор Снимка: TheNewsCluster / X

Британският крал присъства на ежегодната служба за Великден в Уиндзор

Британският крал Чарлз Трети днес присъства на ежегодната служба за Великден в Уиндзор, като това бе първата му поява на публично кралско събитие, откакто през февруари беше съобщено, че е диагностициран с рак, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Седемдесет и пет годишният Чарлз и съпругата му – кралица Камила, пристигнаха с автомобил пред параклиса "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор, където е погребана кралица Елизабет Втора.

Чарлз беше отложил всичките си публични изяви, откакто Бъкингамският дворец съобщи, че той ще се подложи на лечение от рак, открит през януари при изследвания във връзка с корекционна процедура на увеличената му проста. Допълнителна информация за диагнозата на британския монарх не бе оповестена.

Синът на Чарлз – принц Уилям, не присъства на днешната служба. По-рано този месец съпругата му Кейт каза, че след коремна операция през януари ѝ е бил открит рак и че ще се подложи на превантивна химиотерапия.

Чарлз продължава да изпълнява по-голямата част от непубличните си държавни задължения, като например посрещане на чуждестранни официални лица и редовни срещи с премиера Риши Сунак.

Кралят не присъства на службата на Велики четвъртък, но направи аудиообръщение, в което изрази съжалението си, че е отсъствал, и пожела на обществеността щастлив Великден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    JAkka
    Браво за болестта, време е светът да забрави за съществуването на този ИЗВЕРГ!
  • 2
    1
    N/A
    айде да ти е последния великден :) когато черниш живота на цели държави, това те застига на края
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари