Крал Чарлз III е диагностициран с рак

1
Ракът е бил открит при скорошната операция на краля
Ракът е бил открит при скорошната операция на краля Снимка: Hugo Burnand/Royal Household 2023/AP

Това съобщиха от Бъкингамския дворец

Крал Чарлз е диагностициран рак, съобщават от Бъкингамския дворец, цитиран от Би Би Си, предаде БГНЕС.

Това не е рак на простатата, но беше открит по време на неотдавнашното му лечение на уголемена простата.

Видът на рака не се разкрива, но според изявление на двореца кралят е започнал "редовно лечение".

Бъкингамският дворец твърди, че кралят "остава изцяло положително настроен по отношение на лечението си и очаква с нетърпение да се върне към пълните си обществени задължения възможно най-скоро".

Той ще отложи публичните си ангажименти и се очаква други високопоставени кралски особи да му помагат да го замества по време на лечението.

Не се съобщават допълнителни подробности за стадия на рака или прогнозата.

75-годишният крал се завърна в Лондон от Сандрингам в Норфолк и от двореца съобщават, че е започнал амбулаторно лечение.

Въпреки че ще направи пауза в публичните си прояви, кралят ще продължи да изпълнява конституционната си роля на държавен глава, включително да обработва документи и да провежда частни срещи.

Преди повече от седмица му беше направена процедура на простатата в частна лондонска болница.

Кралят е решил да оповести публично лечението си на простатата с цел да насърчи повече мъже да си правят профилактични прегледи на простатата, заявиха тогава от двореца.

Той заяви, че се радва, че е повишил осведомеността за проблема, тъй като уебсайтът на NHS отчита рязък ръст на въпросите за състоянието на простатата.

При много видове рак вероятността да се разболеете от него се увеличава с възрастта. Данните за Великобритания сочат, че средно всяка година повече от една трета (36 %) от новите случаи на рак са при хора на възраст 75 и повече години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    и?
    Всеки си получава заслуженото на този свят за деянията които е сторил. Да си го носиш със здраве кралю!
  • 3
    1
    омар
    През уя ми е! Англичаните никога не са ни обичали. Защо им се мазним не разбирам? Островитяните да си живеят както си искат, мен не ме интересува!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари