Пародия в ОУ „Иван Вазов“ - Русе

9
Както в цялата страна и Русе не остана назад от случващите се безчинства в образователната сфера
Както в цялата страна и Русе не остана назад от случващите се безчинства в образователната сфера

Пародия на проведения конкурс за директор на ОУ „Иван Вазов“ - Русе

Въпреки отличната си подготовка и дългогодишния си опит, помощник-директорът на ОУ „Иван Вазов“ не успя да спечели ръководния пост на училището, тъй като според изпитната комисия не се е представил добре на устния изпит.

Оказва се, че учител със стаж само от няколко години и с по-малък брой точки на теста от настоящия помощник-директор на училището, печели убедително конкурса за позицията директор на ОУ „Иван Вазов“. Както в цялата страна и Русе не остана назад от случващите се безчинства в образователната сфера.

От няколко месеца предварително се знаеше и се говореше из целия град кой ще бъде следващия директор на училището, лансирана от настоящия (вече бивш) директор г-жа Валерия Пенчева. И това се оказа точна така. На самия ден на провеждане на конкурса в коридора на Министерството на образованието е бил началникът на РИО - Русе - г-н Димитър Райнов, който видимо с присъствието си е респектирал изпитната комисия и проявявал открит интерес от резултата на г-ца Теодора Йорданова. И тук може да се постави моралния въпрос дали този фаворитизъм и вмешателство е уместен.

Според мен, като неутрален наблюдател на случващото се, единствено обективен е писменият изпит, тъй като МОН ги е страх да манипулират резултатите, защото при една проверка всичко ще излезе наяве. С цел по-голяма прозрачност и обективност предлагам всички кандидати да присъстват в залата и да чуят отговорите на колегите си.

Пиша ви това не, за да убеждавам някого в правотата на кандидатурата на г-н Бисер Пелев или тази на г-жа Росица Кунчева, но мисля че ръководния пост на едно от водещите училища в града трябва да се поеме от достоен кандидат с необходимия опит и знания, каквито тези двама катдидати притежават.

Петър Иванов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари