Парламентът одобри бюджета на ДОО

1
Дебатите не минаха и без скандали
Дебатите не минаха и без скандали Снимка: БГНЕС

Около два часа след приемането на бюджета на Здравната каса и общо десетина от началото на дебатите, парламентът одобри и рамката на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2019 г.

„За“ гласуваха 107 народни представители, 53 бяха „против“, а 13 се въздържаха, предаде "Фокус".

Приходите в бюджета на ДОО са в размер на над 11,7 млрд. лева, разходите също. Бюджетът за следващата година е балансиран, с нулев дефицит. Приходите от осигурителни вноски са в размер на над 7,4 млрд. лева. Разходите за пенсии са в размер на над 9,9 млрд. лева, а тези за социални помощи и обезщетения- над 1,6 млрд. лева. Депутатите отхвърлиха предложенията на БСП и ДПС за увеличение на приходите и разходите в бюджета за пенсии и социални помощи.

Дебатите не минаха и без скандали. Такъв имаше между председателя на парламента Цвета Караянчева и представителите на левицата.От БСП остро възразиха, че не им се дава думата в гласуването на чл. 1 от бюджета на ДОО за 2019 година. Депутати от левицата излязоха на трибуната и настояха да им се даде възможност за изказване. „Моля, заемете местата си. Не ме карайте да предприемам административни мерки“, обяви Цвета Караянчева. Тя многократно призова депутатите от БСП да седнат на местата си. „Дадохме думата на двама народни представители. След това обявих, че ще се гласува. Успокойте се и заемете местата си“, заяви Караянчева

Няма да заемем местата си. Вместо да дадете думата, ето какво получавате. Това е благодарността към допуска ви“, каза депутатът от БСП Георги Свиленски. „Не знам какво трябва да се случи, за да дадете на опозицията думата“, коментира той.

Зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев обяви: „Предоставяме списък с всички депутати от БСП за изказване“. „Цялата ни ПГ ще се изказва за всеки член от закона“, заяви той.„Ето сега като има списък, ще дам шанс на всички“, каза Цвета Караянчева.   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари