"Паркстрой" - Русе ще обслужва летището край Щръклево

0
Промени в предмета на дейност и структурата на Общинско предприятие "Паркстрой" - Русе и Общинско предприятие "Управление на общински имоти"
Промени в предмета на дейност и структурата на Общинско предприятие "Паркстрой" - Русе и Общинско предприятие "Управление на общински имоти"

Русе / На днешното си заседание Общински съвет - Русе прие решение, с което се правят промени в предмета на дейност и структурата на Общинско предприятие "Паркстрой" - Русе и Общинско предприятие "Управление на общински имоти", съобщиха от Topnovini.bg

След направен анализ на дейността на двете предприятия, Общинска администрация е стигнала до заключението, че прехвърляйки звено „Земеделски земи, мери, пасища и гори“ от Общинско предприятие „Управление на общински имоти” в Общинско предприятие „Паркстрой - Русе” ще се оптимизира управлението и контрола на дейностите. Правата и задълженията по трудовите правоотношения между ОП „Управление на общински имоти” и съответните работници/служители, които ще бъдат назначени в ОП „Паркстрой-Русе“ се прехвърлят към общинското предприятие при спазване изискванията на чл.123, ал.1, т.4 и т.7  от КТ.

Във връзка със скорошното придобиване на летище "Русе", Общинска администрация счете за целесъобразно и да бъде създадено звено „Летище Русе“ към ОП „Паркстрой - Русе“ и да му се предоставят за управление само тези имоти – общинска собственост, които ще бъдат използвани като летателна площадка. Звеното ще започне своята дейност след като бъде прекратена дейността на общинското търговско дружество „Летище Русе“ ЕООД. Числения състав на звеното ще се състои от 4 щатни бройки: ръководител звено, авиомеханици-2 бр. и специалист сигурност на въздушния транспорт и с предмет на дейност, свързанa с въздушния транспорт. Намеренията на Община Русе е да кандидатства за получаване на  Удостоверение за експлоатационна годност на  летателна площадка, да получава приходи от летателна и нелетателна дейност, а по-нататък да се потърси инвеститор. 

Междувременно започва процедура по ликвидация на Общинско търговско дружество "Паркстрой" ЕООД, като днес бе приет и първоначалния баланс. За приключване на процеса на ликвидация  на „Паркстрой” ЕООД, ликвидаторът е разчел прогнозни приходи и разходи, както следва: приходи общо - 32.3 хил.лв, разходи общо - 53.3 хил.лв. Прогнозните приходи ще зависят от продажбата на имуществото на дружеството (материали и стоки)  при проявения интерес от потенциални купувачи. Община Русе ще предостави на дружеството допълнителна парична вноска в размер на 21 000 лв. поради  недостиг на средства за извършване на нормалното функциониране на ликвидацията на дружеството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари