Община Русе внася на сесия инвестиционно намерение за летището

1
Това ще стане на извънредното заседание на Общинския съвет в началото на февруари, когато ще се гледа проектобюджетът за 2020 г.
Това ще стане на извънредното заседание на Общинския съвет в началото на февруари, когато ще се гледа проектобюджетът за 2020 г. Видео: Русе Медиа

Община Русе ще внесе на сесия инвеститорско предложение за развитието на Летище - Русе, съобщи зам.-кметът по икономика и инвестиции Златомира Стефанова.

Това ще стане на извънредното заседание на Общинския съвет в началото на февруари, когато ще се гледа проектобюджетът за 2020 г., предава Русе Медиа.

Златомира Стефанова припомни, че приоритет на Русе е да се развива като интермодален център,който свързва речния, автомобилния, железопътния, въздушния транспорт. А икономическото развитие на града значително ще се промени с отваряне на летище в близост до Русе.

Както знаете, всички управления досега са опитвали да реализират проекта с летището, но до този момент той е бил неуспешен. Пред нас стои същото предизвикателство. При нас е заявен инвеститорски интерес за развитие на летището в Щръклево, което се намира на територията на община Иваново и община Русе. Кметът на община Иваново е подписал предварително съгласие на инвеститора, за да предприеме по-нататъшни действия“, обясни зам.-кметът.

От своя страна община Русе е провела разговори с инвеститора -фирма „Еонметал България“, които са продължили месец и половина. „Проучвахме го, като освен това проучвахме и водихме разговори с партньора, който ще инвестира – Еонметал Груп“ от Малайзия, които ни потвърдиха техните инвестиционни намерения. И община Русе взе решение да представи на Общинския съвет, както и на русенци, на цялото гражданско общество това предложение от инвеститора. Искаме да стане ясно, че не продаваме летището. На този етап само ще внесем предложението да се подпише предварително съгласие, за да може този инвеститор да продължи по-нататъшните си стъпки пред държавата, да докаже, че е сериозен инвеститор и когато се върне при нас, ние да продължим следващите си разговори за летище Русе“, каза още Златомира Стефанова.

Все още не е коментирана точната сума на инвестицията. Очаква се това да бъде обяснено на сесията на Общинския съвет, където представители на фирмата ще презентират намеренията си с допълнителни материали пред общинските съветници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари