Приеха започването на ликвидация на "Летище Русе"

0
След ликвидацията Община Русе може самостоятелно да кандидатства за удостоверяване на експлоатационна годност на летателна площадка
След ликвидацията Община Русе може самостоятелно да кандидатства за удостоверяване на експлоатационна годност на летателна площадка

На днешното си заседание Общински съвет - Русе прие предложение за прекратяване с ликвидация на "Летище Русе" ЕООД, която трябва да продължи 12 месеца.  

След ликвидацията Община Русе може самостоятелно да кандидатства за удостоверяване на експлоатационна годност на летателна площадка, без да е необходимо това да го прави търговско дружество, в което да е апортирано общинско имущество. По този начин ще се избегне риска от загуба на общинското имущество при процедура по ликвидация на дружеството или обявяването му в несъстоятелност. Намеренията на Община Русе е да кандидатства за получаване на  Удостоверение за експлоатационна годност на  летателна площадка, да получава приходи от летателна и нелетателна дейност, а по-нататък да се потърси инвеститор, бе посочено в мотивите към предложението. 

С Решение №1331/26.03.2015 г. на ОбС- Русе е създадено звено „Летище Русе“ в структура на Общинско предприятие „Паркстрой-Русе“ и  е предоставен поземлен имот в с. Щръклево, Община Иваново, с площ 1 762.073 дка, представляващ Летищен комплекс, заедно с изградените в него 25 сгради.  Подобряване техническото състояние и привеждане на летателното поле в съответствие с изискванията на Наредба №14/ 15.02.2012 г., за летищата и летищното осигуряване, издадена от Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ще се извършва от звено „Летище Русе“.

Капиталът на дружеството е в размер на 6 510 лева., разпределен в 651  дяла, всеки от които на стойност 10  лева. Към този момент дружеството не развива стопанска дейност.

Това е поредната стъпка в усилията на Община Русе да възобнови дейността на летището, след като получи собствеността от държавата през февруари тази година.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари