Парадокс в ЕС: Премиер иска прокуратурата да си свърши работата, но е привикан да дава показания

0
Същата прокуратура, която се задейства от всяка публикация на ПИК и ШОК, но бездейства по страховити скандали
Същата прокуратура, която се задейства от всяка публикация на ПИК и ШОК, но бездейства по страховити скандали Снимка: БТА

Същата прокуратура, която се задейства от всяка публикация на ПИК и ШОК, но бездейства по страховити скандали

Прави чест на премиера, че е първият на този пост, който публично оповести някои от най-важните лица на мафиотския модел и имидж, който страната ни има в чужбина.

Разбира се, може би нямаше да стигне дотук, ако не беше попаднал в капана на главния прокурор, който уж искайки среща за “сътрудничество”, всъщност е отишъл да събере материал, даващ му основание да компрометира премиера чрез своите правомощия.

И така стигнахме до поредния парадокс в ЕС: премиер на негова членка, който иска прокуратурата да си върши работата е привикан от същата прокуратура да дава показания.

Същата прокуратура, която се задейства от всяка публикация на ПИК и ШОК, но бездейства по страховити скандали, разтърсили обществото - най-често с участието на бившия премиер или на … самата прокуратура.

За да стане гротеската пълна, другото пък лице от прокурорския тандем - на изпроводяк, както умираща оса - заби жилото си в репутацията на правосъдния министър, заради нейното искане за оставката на неговия ортак.

Че тези лица са сложени да обслужват българското задкулисие не е тайна;

Че техните прототипи са родени в първите месеци след 9.9.1944 за обслужване на същото задкулисие, тогава предкулисие - също надали е тайна;

Че очакването с призиви да подадат оставка е меганаивно - също едва ли е тайна.

Но не бива обаче да е тайна за премиера и мнозинството (ако е налице воля) какво да се прави.

Вече почти два месеца има парламент, а още няма вкарани за първо четене промени в закона за съдебната власт.

Вместо това се акцентира на невъзможни промени в Конституцията, за които трябват гласовете на именно този, който най-много се страхува от смяната на Главния прокурор.

Какво е направено до момента за прекратяване правомощията на Висшия съдебен съвет, на който се крепи Главния Прокурор?

Колкото по-всеобхватни, дълбоко премислени, сложни, изискващи конституционни мнозинства и отнемащи скъпоценно време текстове се подготвят - толкова по-голяма е вероятността нищо да не се случи - за пореден път!

Един непоискан съвет от практиката - големият успех идва след много малки успешни стъпки. Големият успех с един удар не съществува, освен в тотото.

Но големият провал - да!

Евгени Кънев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари