Папа Франциск с тумор в мозъка?

0
Заявяват, че папата работи така, както е работил и преди
Заявяват, че папата работи така, както е работил и преди

Папа Франциск има тумор в мозъка, който е открит преди няколко месеца, пише италианското издание Quotidiano Nazionale, цитирани от Vsekiden.com

Според медията ракът е с малки размери и няма нужда от оперативна намеса. Лекарите дават гаранции,че ще могат да го излекуват. За да провери какво е състоянието на Светия отец във Ватикана през януари 2016 г. ще дойде на лична визита световноизвестния неврохирург Таканори Фукушима. Той ще поеме и последващото лечение на духовника.

"Това е петно - малко образувание в главния мозък, което може да се излекува без хирургическа намеса", се казва в статията.

От Ватикана веднага са опровергали тази "необоснована информация". Шефът на Службата по печата на Светия престол Федерико Ломбарди заявил, че папа Франциск работи така, както е работил и преди, а да се "разпространяват необосновани новини е напълно безотговорно".

Изданието обаче пише, че Франциск преди известно време е посетил инкогнито японски лекар, работещ в Тоскана. Редакторът на Quotidiano Nazionale Андре Канжини отбелязва, че неговите журналисти щателно са проверили информацията за Светия отец и той не се съмнява в нейната достоверност.

"Доста се чудехме дали да я публикуваме или не, но огромната обществена отговорност на личността на римския папа ни кара да мислим, че правото на обществото да получава информация е много по-голямо от неприкосновеността на личния живот", казва още редакторът.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари