Пълна забрана за внос и продажба на райски газ

5
Темата с разпространението на райския газ сред децата продължава да е на дневен ред.
Темата с разпространението на райския газ сред децата продължава да е на дневен ред.

От БСП поискаха пълна забрана за внос и продажба на райски газ

Темата с разпространението на райския газ сред децата продължава да е на дневен ред. Той се разпространява свободно както в нощните заведения, така и онлайн, където всеки, който желае може да си купи. Проверките на РЗИ и МВР не дават нужния резултат, се твърди в позиция на народния представител от БСП Валери Митов.

"Проблемът беше решен за кратко, след като тогавашният министър на икономиката Корнелия Нинова предприе решителни действия чрез масирани проверки от Комисията за защита на потребителите и инициира бързи законодателни промени. Инициативата ѝ срещна подкрепа от всички политически сили. Проблемът бе видимо решен. За съжаление, служебните кабинети на президента Радев и министърът му на икономиката Никола Стоянов странно защо рязко спряха борбата с този бич сред децата. Редовното правителство също не прави нищо по темата. Флакони се търкалят пред училища и по детски площадки", посочва Митов.

Популярните пълнители с райски газ са опасни за здравето, особено при подрастващи и са забранени за продажба, допълва в позицията си народният представител.

"Райският газ крие много сериозни рискове за здравето на децата и младежите, особено в комбинация с алкохол. Включително бъдещи репродуктивни проблеми. Употребата на този вид стимулант може да предизвика изразено ускоряване на пулса, повишаване на кръвното налягане, което да декомпенсира в екстремно ниско кръвно и понижаване на сърдечните честоти до степен спиране на сърдечна дейност. Сред рисковете са още дефицит на витамин B12 и развиване на психологическа зависимост. За това не можем да си позволим разпространението да продължи. В края на миналата година във Великобритания се прие притежаването на райски газ да е престъпление. Незабавно трябва да се гласува в НС пълна забрана за внос и продажба на райски газ! Райският газ трябва да влезе в списъка на наркотичните вещества и да се прилага цялата тежест на закона срещу дилърите и тези, които го използват. Нужни са спешни мерки, защото сме длъжни да опазим младите хора от този наркотик, който залива страната с епидемични размери", твърди още Митов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари