Отворено писмо до директора на УМБАЛ "Канев"

12
Искаме си честно и трудно изработени трудови възнаграждения в пълен обем, иначе се вдигаме на протест
Искаме си честно и трудно изработени трудови възнаграждения в пълен обем, иначе се вдигаме на протест

Отворено писмо от г-жа Пламенка Гецова, медицински секретар в отделение "Урология" във връзка с неизплатени възнаграждения за извънреден труд в УМБАЛ "Канев" Русе.

Г-жа Гецова се оплаква, че от изплатени суми по клинични пътеки персоналът в болницата не е получил нито лев.

Публикуваме писмото ѝ без редакторска намеса:

"До Изпълнителния директор на УМБАЛ- Канев- АД

До Националните медии

До Омбудсмана на РБ

От Пламенка Петрова Гецова - Отдел "Урология"

На какво законово основание Изпълнителният Директор на УМБАЛ "Канев АД", ме лишава от заплащане на изработените от мен КП и преведени суми от ЗК за м.май?

На какво законово основание Изп.Директор на УМБАЛ Канев АД решава еднолично и издава заповед сумите, преведени от ЗК да не се изплатят на персонала на цялата болница?/Заповед №242/15.06.18г.

Колко са разходите за изплащане на извънреден труд и колко са икономиите от незаети длъжности?

Как може да не се допуска увеличена месечна норма на работните часове по работния график на работника,или служителя,при трайно незаети щатни работни места-кой да им изработи часовете?/от заповедта/

Защо отделения, които нямат надработени часове, също не получават заплащане по КП?

Ако ръководството на болницата не е в състояние да плати на персонала изработения труд/извънреден,КП и др./,как така има пари за безполезни пръстови идентификатори, за неефективна да не казвам нескопосана програма за работа без използване на стандартно ИЗ, програма,която далеч не отговаря на изискванията на здравната каса?

Г-н Директор, ще обясните ли на поверения ви персонал какво се случва и как да се осъществи процес на безотказен прием на пациенти /от заповедта/ със значително намален брой персонал и орязано заплащане на реално положен труд?

Колеги, ако да края на седмицата не се промени ситуацията с орязаното ни заплащане на труда, предлагам да създадем инициативен комитет за протести и стачни действия!

Внасяне на колективен съдебен иск за незаплащане на положения от нас труд!

Искаме си честно и трудно изработени трудови възнаграждения в пълен обем!

На 13.07.18г. от 13.30ч.до 14.00ч. ще се проведе протест в двора на болницата пред кабинета на директора! Ние няма да напускаме - да си ходи този, който е отговорен за това състояние на болницата!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

 • 0
  29
  До 23
  "Хаха"-вото пак се изказа … "некадърно управление" имала болницата, "некадърно управление" имала Община Русе, общо взето всички не стават …. Ами кой става бе - ти ли ставаш за нещо "Хаха"-в мухльо , дето киснеш анонимен в един клозетен сайт - ти ли си този дето ще оправиш болницата или града ?! Аман от "Хаха"-ви гьотверени дето умеят само да плюят и да сипят отрицания, а в живота си един гвоздей не са забили ...
 • 0
  28
  Хипократ
  Не е виновен Директора,за това безобразно точене на Здравната каса!!!
 • 7
  27
  Милен Димитров
  До тук изписаното разбрах ,че един служител е положил труд който не е изплатен от ръководството на болницата ,която е взела пари от ЗК. Не мога да разбера защо го храчите и плюете? Заработеното трябва да се заплати.Това ,че в годините някой си директор е съумял да направи така,че да увеличи заплатите в дадени отделения..... ами нали затова е директор.Това му е работата , да мисли за поверените му работници.То това и остава - спрете им заплатите и хептем / дано така се пише / да няма здравни работници.Четох по нагоре ,че се прокрадва източване на болницата - дано не е така!!! То и без това като посетиш болничното заведение освен работно време и ЦЕНОРАЗПИС по вратите - нищо друго не виждаш.
 • 9
  26
  до Недоумяваща
  Видно е, че сте от паразитния чиновнически персонал на болницата, но дано не сте от ПР-отдела. По 5-6 правописни грешки имате във всяко изречение. А и управленската ви компетентност е на същото ниво. Ако ръководството на болницата не може да планира финансите й, означава, че е некадърно.Защо работещите, тези, които не дремят в канцеларийки, а изкарват парите, трябва да носят последствията от вашите грешки и некомпетентност?
 • 10
  25
  служител във ""въпросната...
  Аможе би ръководството на болницата изпълнява политически поръчки ??? !!!Да се съсипят държавните болници за сметка на нароилите се частни, които източват средства като за световно! Отчитат дейности,които не са извършени ! Защо държавата абдикира от здравеопазването и принуди" държавните" болници да се регистрират като търговски дружества??? Защо разрешава регистрацията на безброй частни здравни заведения? Защо не въведе и др.здравноосигурителни фондове ???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, детето ми глътна 5 стотинки?!
- Госпожо, Бойко глътна 5 милиарда и нищо му няма...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари