Съкращения и по-ниско заплащане в УМБАЛ "Канев"?

0
Намаление на заплащането с около 50% в УМБАЛ "Канев"
Намаление на заплащането с около 50% в УМБАЛ "Канев"

Днес получихме сигнал за лошото финансово положение и затъване на УМБАЛ "Канев" в Русе.

Близък на работеща служителка в болницата ни изпрати изключително притеснително писмо, в което описва лошото състояние и условия на работа в болницата.

Публикуваме писмото на г-н Щерев без редакторска намеса:

"Съкращения на акушерки в АГ-комплекса и намаление с около 50% на заплащането в УМБАЛ "Канев", поради лошото финансово състояние на болницата.

Заплатите на сестрите, докторите и санитарките са доста близки едни на други Работи се с малък брой сестри на съвместителство, което е натоварващо, намалява качеството и се увеличава риска от пропуски и грешки при манипулациите и обслужването.

Ниското заплащане принуди много лекари и сестри да напуснат. А за младите ново завършващи сестри,  болницата съвсем не е привлекателно място. Единици  като бройка са почнали работа в болницата, тъй като една продавачка има по-голяма заплата с по-лека работа и по-малко отговорности.

Сега заплащането пада още повече, с намалението на около 50% от парите за допълнително стимулиране от клинични пътеки.

Поради всичко това качеството на обслужване е доста влошено. В повечето отделения има работещи млади лекари без специалност, специализанти на дежурства .Специалистите остават все по-малко. Отделенията са без дежурен лекар, с такъв на повикване, като неврохирургия, урология, ушно, очно. Една  или две сестри на дежурство обслужват до 45 болни..По тази начин стават много пропуски и не правене на манипулации и медикаменти.

Благодарение на даренията от милиардера благодетел Канев се направиха ремонти на 2 отделения, но другата част на болницата е в окаяно състояние. От тавана капе след всеки дъжд, както и в операционната зала, точно там, където трябва да е най-често. Точно там всичко е старо и плаче за ремонт и обновяване, както и апаратурата, която е напълно амортизирана. Работи се с много евтини консумативи и се правят икономии.

Такова е състоянието в 80% от отделенията в русенската болница. От много години няма нито обновяване, нито ремонт, нито закупуване на апаратура.

Всичко това за сметка на качеството на лечение на болните. Имаше статии, че има топ 10 на болниците, които са най-зле финансово и със задължения и скорошна друга статия за започване на проверки в 7 болници от прокуратурата за безстопанственост, едната е  УМБАЛ "Канев". А това, че се води и Университетска е върха на комедийността."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари