Оцелял от мълния започна да прави странни неща

0
26-годишният Делчо изуми цяла България през юли миналата година, когато бе ударен от мълния, но той се пребори за живота си
26-годишният Делчо изуми цяла България през юли миналата година, когато бе ударен от мълния, но той се пребори за живота си

Паметта си е загубил 26-годишният Делчо Андонов от Панагюрище, който оцеля след удар от мълния.

Това разкрива пред "България Днес" неговата майка Зоя Андонова.

Младежът изуми цяла България през юли миналата година, когато бе ударен от мълния, но той се пребори за живота си. След инцидента Делчо изпадна в клинична смърт и лекарите го поставиха в медикаментозна кома, за да може да спадне отокът в мозъка му. Докторите направиха два опита да го събудят, но те се оказаха безуспешни. При третия опит момчето отвари очи и реагира напълно адекватно на въпросите на медиците.

Към днешна дата положението на младия мъж не е толкова добро. "Постоянно забравя и не може да си спомни нормални неща. Наблюдавам го отстрани как влиза и излиза в къщата по 2-3 пъти и нищо не прави. Изглежда неадекватен. Не може да работи, не може да има нормален живот, защото нещо се случва с него", сподели разтревожената майка на Делчо.

Той правел и други странни неща, и то без причина. Наскоро си съблякъл якето, разкъсал го на парчета и го запалил. В друг случай разбил прозореца на семейната къща и уплашил цялата фамилия.

"Още не мога да повярвам, че оцелях. Вярващ човек съм и знам, че Господ се е намесил. Лекарите също имат много важна роля да оживея. Нищо не си спомням от инцидента. Първите ми спомени са при излизане от болницата. Преди това ми е пълна мъгла и не знам какво се е случило. Всеки ден се подобрявам, но все още се чувствам зле. Не ми е добре и съм отпаднал. Но си казвам, че всичко е по-хубаво от това да бъда мъртъв", споделя преди време  живеещият втори живот Делчо.

Майката Зоя е твърдо решена да започне лечение на сина си, тъй като много се притеснява за състоянието му. "Първо ще отида до личния лекар за направление, а после ще разпитам в местната болница кой може да го излекува. Млад човек е, а с нищо не може да е полезен. Често се случва да се оплаква, че му е лошо и повръща. Много съм притеснена за него", каза още пред вестника Андонова.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари