Отровното трио: Това вчера беше една грозна постановка

1
Ако някой е поддържал илюзията, че сме демокрация, това приключи
Ако някой е поддържал илюзията, че сме демокрация, това приключи

Брифинг на Отровното трио

"Ако някой е поддържал илюзията, че сме демокрация, това приключи. Както казваме от месеци, Борисов ще стиска властта със зъби до самия му край. Властта му се дължи на палките и щитовете на униформените, които вчера в техен стил изтезаваха, пребиваха хора".

Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио. Той допълни, че дни наред е водил срещи и разговори с униформените и ги е предупреждавал, че ще се стигне до ексцесии.

"Единствено политически дебил би могъл да възприеме обявяването предварително на Велико народно въстание буквално. Това е все едно да обявим преврат два месеца предварително. Една от причините всички световни медии да ни обърнат внимание е, че това е най-мирния протест за последните 1 000 години в света“, заяви Николай Хаджигенов. Според него единствената полза от насилието в този му вид е за правителството на Борисов.

"Това не може да стане без прякото съдействие на униформената полиция. Всеки знае, че са връщани хора с едър багаж, бъркано е по джобовете на всеки един пропускателен пункт. Логичният въпрос е как минаха петдесетина души така необезпокоявано и гърмяха в продължение на час и половина – това по данни на СДВР?“, попита единият от лидерите на Отровното трио, като уточни, че от полицията са заявили, че са видели лицата да идват откъм БНБ, но не са ги спрели, защото не знаели как.

Според него това е било "явна постановка“, като нападателите умишлено са били оставени да обстрелват полицията в продължение на час и половина, за да се покаже колко лоши са протестиращите.

"Имахме 57 дена мирни протести. Очевидно е, че ние не сме мутри. От трибуната многократно призовах да се спре насилието и да се изчисти периметъра. Нищо подобно не стана. Не знам защо полицията търпя толкова дълго тези бомбардировки“, заяви от своя страна Арман Бабикян.

"Триъгълникът на властта е най-добре заснетият периметър в България. Имат лаборатория за лицево разпознаване, стои от няколко дена на „Дондуков“ и могат много добре да видят кой кой е. Те обаче не си мръднаха пръста, дори когато протестиращи им носеха снимки, за да им покажат нарушителите. Това беше една грозна театрална постановка на гърба на българите. На отец Дионисий му бе спукана гръдна кост, известни журналисти бяха обгазени. Властта сама се оплита в лъжите си и безсилието ѝ е страха на Борисов, който в края на своята кариера реши да окървави ръцете си“, допълни Бабикян.

Скулпторът Велислав Минеков пък обяви, че арестуваните са над 200, а 90 били в болницата с тежки поражения, макар по-рано от полицията да съобщиха за малко над 120 задържани.

"Тук на тази улица бе арестуван човек от някакви цивилни гардове, което е недопустимо. След това се наложи да дойде полиция и след протест на гражданите, той беше освободен. Кои са тези цивилни лица, на които държавата е позволила да арестува? Защо беше позволено на тези младежи да се притичват до складовете си за бомби? Кой привика тези младежи? Нарочно ли е това? Дали беше лично премиерът Борисов? Дали беше с помощта на главния прокурор Гешев, искам да знам. Но всичкото това беше престъпен акт, който не се е случвал в България. Откакто аз съм жив, такова нещо не се е случвало“, категоричен бе Минеков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари