“Отровното трио” дадоха отчет за събраните и похарчените средства

1
До този момент са събрани 65 000 лева
До този момент са събрани 65 000 лева

До този момент в сметката на Николай Хаджигенов са събрани 65 000 лева

Протестът срещу правителството и главния прокурор в София и снощи завърши с хвърляне на яйца по сградата на МВР. Хората традиционно се събраха на Ларгото малко след 20:00 часа.

Последваха и традиционните речи на “Отровното трио” от импровизираната трибуна на протеста. Те направиха публичен отчет за събраните до момента дарения по сметката на Николай Хаджигенов.

Средствата възлизат на 65 000 лева. От тях са похарчени 17 500 - за палатки, столове, маси, спални чували, озвучаване, агитационни материали, храна, вода, транспорт и хигиена и дори реклама в социалните мрежи.

"Приятели,

Искаме да благодарим на всички, които намериха сили и средства да помогнат на протеста в България. Едни помагат с усилия и труд, други с пари, трети с присъствие по палатковите лагери, четвърти доброволно носят храна и вода. В началото стартирахме с наши лични средства и с подкрепа на семейни приятели. Разходите надхвърлиха нашите възможности и затова се обърнахме за подкрепа към вас. Прозрачността изисква да отчетем.

До този момент в публично обявената сметка BG13STSA93000027272182 с титуляр Николай Хаджигенов са събрани 65553.96 лв. Досега от тях са изразходвани 17570 лв.

Те бяха похарчени за:

- Палатки, тенти, спални чували
- Озвучаване, кабели, мегафони
- Стикери, плакати, транспаранти, знамена
- Столове, маси
- Храна и вода
- Санитарни потребности
- Популяризация в интернет
- Транспорт

Върху сумата ще бъде платен законно дължимия данък. Битката продължава. Помощта на всеки един от вас е ценна в борбата срещу мафията. Продължаваме 
#оставка #мутривън"

От Триото зададоха и няколко въпроса на главния прокурор Иван Гешев. След това протестът се насочи към сградата на МВР. Полетяха яйца, тоалетна хартия и домати.

На финала протестът стигна традиционно и до “Орлов мост”, където имаше концерт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари