Отрова за мишки убила Стефчо от Кардам?

0
Това е водещата версия стана ясно от думите на Сотир Цацаров
Това е водещата версия стана ясно от думите на Сотир Цацаров

Отравяне от силни промишлени отрови, поставени срещу гризачи в стената е водещата версия, по която се работи по случая с починалото 9-годишния Стефан в добричкото село Кардам.

Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров в кулоарите на Народното събрание, информира Дарик

В края на октомври момченцето почина, а двете му сестрички бяха приети в болница в много тежко състояние. Трагедията сполетя семейството с шест деца, отглеждани от самотна майка.

"Ако трябва да обясня причината, тя е резултат на 3 готови експертизи - съдебно-химическа, токсикологична и съдебво-медицинска. Няма да правя каквито и да е изводи относно евентуална наказателна отговорност, тъй като това е решение, което в близките дни ще вземат колегите от съответната прокуратура, обясни Цацаров и допълни, че всички са станали свидетели "на едни меко казано недобри битови условия". "Причината е свързана и с тези недобри битови условия", заяви главният прокурор.

При извършените детайлни огледи на помещенията са иззети от отвори в стената химически препарати с изключително силно действие, които се използват с промишлени цели за борба с вредители. Основната версия, по която се работи е, че тези препарати в конкретния случай са били използвани за евентуалното унищожаване на гризачи в самото помещение.

"Те са били поставени в отвори, които са били зазидани с кал в стената и според една от водещите хипотези на експертите става дума за много силно действащи промишлени отрови в изключителна близост до леглото на детето и за настъпило в резултат на това силно отравяне и то дори от самото вдишване и непосредствената близост на отровните примамки", каза Цацаров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари