Отличиха най-добрите русенци в областта на образованието и науката

0
Празничен концерт-спектакъл и награди "Русе" в Доходното здание
Празничен концерт-спектакъл и награди "Русе" в Доходното здание Видео: TVN

Наградите "Русе" - за постижения в областта на изкуството, културата, образованието и науката, "Студент на годината" и "Млад творец" бяха връчени на церемония днес в Доходното здание в крайдунавския град, която бе съпътствана с празничен концерт-спектакъл.

Призьорите бяха отличени от кмета Пламен Стоилов и от председателя на Общинския съвет чл.-кор. проф. Христо Белоев. 

В раздел "Образование и наука" статуетки получиха Веселка Петрова - старши учител в гимназията по европейски езици "Св. Константин-Кирил Философ", в категория "Предучилищно и начално образование", и Марияна Георгиева - старши учител в гимназията с преподаване на немски език "Фридрих Шилер", в раздел "Основно и средно образование". Педагогическият екип на основно училище "Любен Каравелов" бе удостоен с награда "Русе" в категория "Учителски екип от основни, средни общообразователни училища и професионални гимназии". В раздел "Образователна институция или учителски екип" бе награден учителският екип от професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Пеньо Пенев" в състав Ясен Тодоров, Моника Йорданова, Стоян Димов и Стела Горчева. 

Иван Кочев - гл. учител в Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов", взе статуетка за цялостен принос в областта на предучилищното, началното, основното, средното и висше образование. 

Доц. д-р Десислава Атанасова бе отличена в категория "Висше образование и наука", а Центърът по иновационни образователни технологии към Русенския университет спечели приза в категория "Образователна институция, преподавателски или научен екип". За цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на висшето образование и наука бе награден проф. д-р инж. Даниел Братанов.

В раздел "Изкуство и култура" бяха връчени три награди - на художника Николай Караджов, на творческия екип на отдел "Култура" при община Русе и на Мария Матеева - за цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на изкуството и културата.

На церемонията бе връчен и призът "Студент на годината". Тазгодишните призьори сред студентите бяха Ива Великова - специалност "Медицина" в Медицинския университет в София, Кристиян Начев - специалност "Технология и управление на транспорта" в Русенския университет, и Розен Григоров - специалност "Медицина" в Медицинския университет във Варна.

За втора поредна година бе връчена и награда "Млад творец" в памет на актьорите, дъщеря и баща, Яна и Георги Стефанови, която се осигурява от тяхното семейство. С приза бе отличена Мери-Ан Савова - за високи постижения в областта на танцовото изкуство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари