Откриха неизправност в кабинката на лифта, от която падна дете

0
Вероятните причини за частичното заключване на механизма ще са ясни, след като бъде предоставена допълнително изисканата техническа документация
Вероятните причини за частичното заключване на механизма ще са ясни, след като бъде предоставена допълнително изисканата техническа документация

При проверка от инспекторите от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) на кабинка 111 от въжена линия "Симеоново", от която в движение падна дете, е установено частична възможност за непълно заключване на затварящия се механизъм, съобщиха от Агенцията, цитирани от Дарик.

Поради конструктивни особености на кабинката, от която в движение падна дете, контакт "затворени врати" не е отчел ненапълно затворената врата на съоръжението.

Вероятните причини за частичното заключване на механизма ще са ясни, след като бъде предоставена допълнително изисканата техническа документация на съоръжението от завода производител в Австрия и приключване на назначената техническа експертиза на кабинка 111.

Вчера инспекторите от Главна дирекция "Инспекция за държавен технически надзор" са проверили 100 от общо 220 кабини и утре съоръжението ще работи само с проверените.

Всички останали кабини ще бъдат пуснати в експлоатация, след като им бъде извършен извънреден технически преглед.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари