Откриха млада жена след 10 г. плен при похитителя си

0
Откриха млада жена след 10 г. плен при похитителя си

Млада жена, която преди 10 години е станала жертва на отвличане, дрогиране, била е насилвана сексуално и принудена дори да се омъжи за похитителя си, е успяла да избяга, след като се свързала със сестра си чрез Фейсбук, предаде Би Би Си, позовавайки се на полицията на американския щат Калифорния.

Жертвата, която остава анонимна към момента, е била на крехките 15 години, когато е била отвлечена от своя похитител - 41-годишният Исидро Гарсия, задържан и обвинен в отвличане, пише "Стандарт".

Първоначалната информация беше, че преди 10 години Гарсия бил приятел на момичето, по-късно обаче агенция Асошиейтед прес съобщи, че Гарсия имал връзка с майката на момичето и живеел в дома им.

По данни на полицията на Санта Ана след отвличането Гарсия първо бил заключил момичето в гараж, а след това му казал, че семейство му вече не го търси и че ще се погрижи те да бъдат депортирани, ако тя предприеме опити да избяга.

Така Гарсия осигурил фалшиви документи за самоличност на похитената и през 2007 г. я принудил да се омъжи за него, а впоследствие през 2012 г. дори и да му роди дете. През това десетилетие младата жена била системно подлагана на физически, сексуален и психически тормоз.

Съседите на "семейството" били шокирани от новината и споделят, че по нищо не личало жената да е била заставяна да съжителства, въпреки волята си, а Гарсия бил грижовен съпруг и баща. Версията на полицията е, че Гарсия е промивал мозъка на жената, заплашвал я е и я манипулирал така, че да не вижда друг вариант, освен да остане с него.

Източник: Стандарт нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари