Откриха мъртъв филмовия композитор Йохан Йохансон

0
Причината за смъртта му на този етап остава неизвестна
Причината за смъртта му на този етап остава неизвестна

Йохан Йохансон, исландският композитор на филмова музика, известен с умелото съчетаване на класически звук със съвременна електроника, е починал на 48-годишна възраст, съобщават световните агенции.

Йохансон е открит мъртъв в петък в апартамента си в Берлин. Причината за смъртта му на този етап остава неизвестна. В столицата на Германия тече разследване, чиято цел е да изясни обстоятелствата около кончината на композитора.

"Дълбоко съм натъжен. Загубих мой приятел. Йохан беше не само един от най-талантливите композитори, но и един от най-интелигентните мъже, които познавам", се посочва в изявлението, направено от мениджъра му Тим Хъсъм.

Йохан Йохансон е роден и израснал в Исландия. В младежките си години се е изявявал като рок музикант. Освен като композитор, е работил като сценарист и продуцент. Издал е и няколко самостоятелни албума. Сътворената от него музика към биографичния филм "Теорията на всичко" (2014) за видния учен Стивън Хокинг му носи награда "Златен глобус".

През 2016 г. Йохан Йохансон е номиниран за "Оскар" за оригиналната музика на филма "Сикарио". Като автор на музиката за "Първи контакт" получава номинации за БАФТА, "Грами" и "Златен глобус". Един от последните филми, над които е работил Йохан Йохансон, е "Мария Магдалена". Продукцията трябва да излезе на екран през март.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари