Откриха кратер от паднал дрон в Румъния

0
Кратерът е открит до десния бряг на ръкава Килия на река Дунав тази сутрин
Кратерът е открит до десния бряг на ръкава Килия на река Дунав тази сутрин Снимка: RFE / RL / архив

Кратерът е открит до десния бряг на ръкава Килия на река Дунав тази сутрин

Румънското министерство на отбраната съобщи, че тази сутрин е бил открит кратер от дрон "с възможна експлозия при сблъсъка" в зона с растителност в югоизточния окръг Тулча, предаде Аджерпрес.

Кратерът е открит в близост до десния бряг на ръкава Килия на река Дунав на около 3 километра западно от село Плауру, в близост до което и по-рано бяха открити останки от дрон, посочва БТА.

Министерството уточни, че са взети мерки за осигуряване на безопасността в зоната и са уведомени компетентните структури за вземане на проби и извършване на разследване съгласно процедурите. Ведомството добави, че продължава мисиите по наблюдение на въздушното пространство и проучване в зоните, в които може да съществуват рискове при подобни ситуации.

Министерството на отбраната заяви, че осъжда категорично атаките, извършвани от Руската федерация срещу обекти и елементи на гражданската инфраструктура на украинските пристанища на река Дунав. "Тези атаки са неоправдани и в тежко противоречие с правилата на международното хуманитарно право", подчертава институцията.

В сряда, 11 октомври, руските сили продължиха атаките срещу украинска пристанищна инфраструктура в близост до границата между Украйна и Румъния, отбелязва агенцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари