Откараха по спешност в болница служителят на "Гранична полиция", задържан с подкуп

0
Софийският градски съд отложи заседанието за вземане на мярка за неотклонение на Янко Серафимов
Софийският градски съд отложи заседанието за вземане на мярка за неотклонение на Янко Серафимов Снимка: БГНЕС

Адвокат Бойко Найденов посочи в съдебната зала, че Серафимов има проблем със сложен стент

Софийски градски съд отложи заседанието за вземане на мярка за неотклонение на Янко Серафимов, началник на сектор в „Гранична полиция“, обвинен за подкуп. Причината е здравословното му състояние, за което до този момент не е постъпила информация от болницата, информира БТА.

Серафимов беше отведен с линейка от сграда на Съдебната палата в София, непосредствено преди съдът да разгледа искането от прокуратурата за постоянното му задържане. Съдът постанови заседанието да се проведе утре от 11:30 часа.

Обвиняемият е поискал подкуп от 2000 лева, за да извърши служебните си задължения във връзка с обществена поръчка по пряко договаряне с фирма, която да достави специализирано оборудване за охрана на границата. Той е поискал процент от стойността на поръчката, като според прокуратурата са документирани действията по поискване и подаване на подкупа.

Адвокат Бойко Найденов посочи в съдебната зала, че Серафимов има проблем със сложен стент. Също така коментира пред медиите, че спрямо клиента му, при задържането, е имало употребена сила от полицията, което е довело до това, че дрехите му са били разкъсани и са били нанесени удари по крака му. Найденов отбеляза, че Серафимов е стоял няколко часа с белезници на тротоара, докато са се извършвали следствени действия. Адвокатът добави, че Серафимов е бил служител на НСО, работел е при баретите и след това в гранична полиция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари