Арестът на служителя на "Гранична полиция" е по повод обществена поръчка, свързана с охрана на границата

0
По думите на вътрешния министър Иван Демерджиев задържаният е бил служител на висока позиция
По думите на вътрешния министър Иван Демерджиев задържаният е бил служител на висока позиция Снимка: БНТ

По думите на вътрешния министър Иван Демерджиев задържаният е бил служител на висока позиция

"Потърсихме и получихме съдействие от страна на прокуратурата за случая. Служителят е на висока позиция. Заместник-директор, отговарящ за собствеността и снабдяването на служителите с всичко необходимо, както и за поддържане на базите. Това е служител на Главна дирекция "Гранична полиция". Поводът е обществена поръчка, свързана с охраната на границата", заяви в "Още от деня" по БНТ вътрешният министър Иван Демерджиев.

По думите му няма връзка с инцидента, при който загина граничен полицай. Проблемите в "Гранична полиция" са натрупвани през последните 10 години, допълни Иван Демерджиев.

Според вътрешния министър вместо да се повиши щатът на "Гранична полиция" той е намален с 1300 бройки за тези 10 години, което е ставало поетапно.

"Служители са командировани на границата при изключително тежки условия, не познават добре районите, в които са командировани. Предлагаме щатни бройки 1260, като целта е да отпадне изцяло извънредният труд и командироването на служители и "Гранична полиция" да поеме изцяло отговорността за защита на границата", добави Иван Демерджиев.

Той поясни, че във всеки един автомобил има бронежилетка и прибори за нощно виждане, като част от тези прибори са остарели. Стартирана е процедура за закупуване на нови, заяви Иван Демерджиев.

"Получихме помощ от Европейската комисия за допълнително техническо обезпечаване на камери, сензори, допълнително гориво. Ще бъдат готови първите функционални облекла на тези служители", каза вътрешният министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари